Cadde EÇADEM'in Engelliler Günü filmine 4 ödül

EÇADEM'in Engelliler Günü filmine 4 ödül

08.06.2016 - 11:04 | Son Güncellenme:

EÇADEM'in Engelliler Günü’ne özel olarak hazırladığı ‘Dünyamızı Değiştirmek İçin Bir Gülümseme Yeter’ tanıtım filmine yurtdışından 4 ödül geldi.

EÇADEMin Engelliler Günü filmine 4 ödül

Koç Üniversitesi Engelli Çocuk ve Ailelerine Destek Merkezi (EÇADEM), Engelliler Günü’ne özel olarak hazırladığı ‘Dünyamızı Değiştirmek İçin Bir Gülümseme Yeter’ tanıtım filmiyle NC Awards’da 2, Grand Prix Advertising Strategies ödüllerinde 2 olmak üzere toplam 4 ödüle birden layık görüldü. Film, engelli çocuk ve gençlere karşı toplumun bakış açısını değiştirmeyi amaçlıyor.

Haberin Devamı

Casta Diva’nın Türkiye ortağı olan Dinamo İstanbul tarafından çekilen ‘’Bir Gülümseme Dünyamızı Değiştirir” filmi NC ödüllerinde ‘Sosyal Medya İletişimi’’ ve “etkinlikler” kategorilerinde “2 altın ödülün” sahibi oldu.

EÇADEMin Engelliler Günü filmine 4 ödül

Ayrıca film, İtalya’nın en köklü ve prestijli ödüllerinden biri olan Grand Prix Advertising Strategies’te ‘Sosyal Sorumluluk\Yardımseverlik Kategorisinde” yine birincilik kazandı. Bu ödül sayesinde, Casta Diva ‘’En iyi Yapım Şirketi” seçildi.

Yazar ve yönetmenliğini Kuntay Alpman’ın üstlendiği filmin seslendirmesini ünlü oyuncu Özge Borak, müziğini de Jingle House’tan Burak Ekinil yaptı. Tanıtım filminde engelli bireylerin toplumsal yaşam içerisindeki yerine dikkat çekilerek, “Bir gülümseme dünyamızı değiştirebilir” mesajı veriliyor.

Haberin Devamı

Film, toplumda engelli gençler ve çocuklarla etkileşimde olanların bakış açısını değiştirmeyi amaçlıyor. Üç hafta gibi bir hazırlık süreci sonrasında hazırlanan film, engelli çocukların aileleri ile işbirliği içinde profesyonel oyuncular kullanılmadan ve gizli kameralarla çekildi.