Gündem Ece’ye umut ışığı olalım

Ece’ye umut ışığı olalım

28.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kibar ailesi, çoklu kalp hastalığı bulunan 4 yaşındaki kızlarına, doktorların riskli olduğu gerekçesiyle müdahale etmediğini söyleyerek yardım çağrısında bulundu

Ece’ye umut ışığı olalım

Antalya’da dört yıl önce dünyaya gelen Süleyman ve Şenay Kibar çiftinin kızları Ece’nin, doğumundan bir gün sonra kalbi durdu. Kızına evde kalp masajı yapan anne Şenay Kibar, ardından hastaneye başvurdu. Yapılan kontrollerde Ece’nin, çoklu kalp hastalığı olduğu belirlendi. Oksijen gitmediği için beyninde hasar oluşan, buna bağlı olarak da işitme ve görme problemleri yaşayan Ece için sosyal paylaşım sitesinde sayfa açan ailesi, seslerini duyurmaya çalışıyor. Facebook’ta açılan sayfada ‘Kampanyamı imzala, Ece’ye umut ışığı olalım. Bu güzel kız yaşama savaşını kazansın’ yazısı yer alıyor.

Haberin Devamı

‘Doğduğunda belliydi’

Kızına konulan hastalık teşhisinin çoklu kalp hastalığı olduğunu aktaran Şenay Kibar, “Çocuğum doğduğunda bir problem olduğu belliydi, çünkü hemen yanıma getirmediler. Çocuğumu yanıma getirdiklerinde mosmordu. Çocuk doktoru ve kendi doktorum dalga geçer gibi ‘Bu çocuğun da esmer olsun’ dediler” diye konuştu. Hastanedeki ilk gece kızının hiç ağlamadığını belirten Kibar, “Sabah bizi apar topar taburcu ettiler. Eve geldikten 4 saat sonra çocuğun nefesi kesildi. Kalp masajıyla kendine getirdim.

Devlet hastanesine 1 hafta yoğun bakımda yattı. Taburcu ettiklerinde anladık, çocuk kalp hastasıymış. Daha sonra Hacettepe Üniversite Hastanesi’ne götürdük. Kızım, 33 günlük olduğunda ameliyat ettiler. Kalp ameliyatı için alınmıştı ancak bu ameliyat yapılamadı, sadece kan akışını durdurabilmek için akciğerine bant takabildiler. 1 yıl yoğun bakımda yattı” dedi.

Haberin Devamı

‘Çok sayıda delik var’

Kızının tedavisini ve kontrollerini yapacak doktor bulamadıklarını söyleyen Kibar, “Rahatsızlığında ya da kontrol için götürdüğümüzde, çocukta önemli hastalıklar olduğu için doktorlar korkuyor. Ece’nin akciğerinde, kalbinde problemi var. Kulağı duymuyor, gözlerinde, beyninde problem var. En önemlisi de kalbinde sayılamayacak kadar delik var” diye konuştu. Kızının kalp ameliyatından çıkması için şansının yüzde 15 olduğunu söylediklerini dile getiren Kibar, yetkililerin kendilerine sahip çıkmasını istedi.

Yazarlar