İzmir Ecem Haliloğlu Davasında Kusurlular Belirlenecek

Ecem Haliloğlu Davasında Kusurlular Belirlenecek

02.10.2017 - 14:24 | Son Güncellenme:

İzmir’de düğününe 10 gün kalan Ecem Haliloğlu ile teyzesi Lütfiye Yurdaer’e aracıyla çarparak ölümlerine neden olan ve 3 ay 3 gün kaçtıktan sonra teslim olan sanık N.D.’nin yargılanmasına devam edildi.

Ecem Haliloğlu Davasında Kusurlular Belirlenecek

Mahkeme heyeti, olayda tarafların kusurlarının tespit edilmesi için dosyanın tamamen İstanbul Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesine gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık N.D. ile kazada yaşamını yitirenlerin aileleri katılmazken, duruşmaya sadece sanık avukatı katıldı. Tanık olarak dinlenen E.C., olay günü düğünden dönerken Göztepe’den Konak istikametine doğru seyir halindeyken, karşı yöndeki trafik kazasını gördüklerini ancak olay anına şahitlik etmediğini dile getirerek, “Araçtan inip yardım için kaza alanına gittiğimde genç kadın aracın önünde yaşlı kadın ise aracın arkasında hareketsiz yatıyordu. 112’yi arayıp ambulans çağırdık” dedi.

Mahkeme başkanının, kaza anında, trafiğin seyir halinde olup olmadığına ilişkin sorduğu soruya tanık E.C. “Hatırlamıyorum” diye cevap verdi. Duruma savcısı, sanığın kusurunun belirlenmesi için dosyanın İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, olayda tarafların kusurlarının tespit edilmesi için dosyanın tamamen İstanbul Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesine gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Olayın geçmişi
Geçtiğimiz 11 Ağustos’ta, Mustafa Kemal Sahil Bulvarında, Konak’tan Balçova yönüne giden Ankaralı müteahhit N.D., 06 DM 4333 plakalı otomobil ile yolun karşısına geçmek isteyen Lütfiye Yurdaer ile Ecem Haliloğlu’na çarptı. Sürücü N.D., kazanın ardından otomobilini terk edip kaçtı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan ve ağır yaralanan Ecem Haliloğlu ile teyzesi Lütfiye Yurdaer, kaldırıldıkları hastanede öldü. Müteahhitlik yapan N.D., olaydan 3 ay 3 gün sonra Ankara’da adliyeye giderek teslim oldu, mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ecem Haliloğlu, kazada hayatını kaybetmeseydi 10 gün sonra nişanlısı ile düğün yapıp evlenecekti. İlk görülen duruşmada, sanık avukatı Cengiz Haliç, kazada yaşamını yitiren Haliloğlu ile Yurdaer’in aileleriyle, olaydan doğan maddi ve manevi tazminatın karşılanması konusunda uzlaşıldığını mahkemeye beyan etmiş aile de şikayetinden vazgeçmişti. Ecem Haliloğlu’nun ailesine 300 bin lira, Lütfiye Yurdaer’in ailesini ise 150 bin lira para verilmişti.

Yazarlar