Adana Eczacılara Hukuki Sorumlulukları Anlatıldı

Eczacılara Hukuki Sorumlulukları Anlatıldı

17.12.2017 - 12:40 | Son Güncellenme:

.

Eczacılara Hukuki Sorumlulukları Anlatıldı

ADANA (AA) - Adana'da eczacılara hukuki sorumlulukları konusunda seminer verildi.

Haberin Devamı

Adana Eczacı Odası Ersun Özkan, Adana Eczacı Odası Eczacı Ali Aysan Konferans Salonunda gerçekleştirilen programın açılışında, eczacılar olarak Sosyal Güvenlik Kurumu ile (SGK) sözleşme yaparak Türkiye nüfusunun önemli bir bölümüne hizmet verdiklerini belirtti.

Özkan, şunları söyledi:

"Sağlık hizmeti verirken SGK mevzuatı yönünden de meslektaşlarımız sorumluluk altındadırlar. SGK tarafından üyelerimize yönelik bu toplantıda karşılaşabileceğimiz olası sorunlar ve çözümleri hakkında yol gösterici hukuki bilgileri edineceğimiz gibi sağlık hizmet sunumunun ve finansmanının yapısı ile işleyişi hakkında detaylı bilgi sahibi olacağız. "

Programda SGK Başmüfettişi Leyla Kirazoğlu Salık, SGK Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı'nın bu yılki çalışma plan ve programına göre, sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanunu, sağlık uygulama tebliği, sağlık hizmet sunucularından hizmet alım sözleşmeleri ve protokolleri ile SGK ve sağlık hizmet sunucuları arasında hukuki ilişki ve sağlık personelinin hukuki sorumlulukları konularında eczacılara yönelik bilgilendirme yaptı.