Bursa EDABALİ, SPOR KULÜBÜ YÖNETİCİLERİYLE BULUŞTU

EDABALİ, SPOR KULÜBÜ YÖNETİCİLERİYLE BULUŞTU

06.03.2014 - 12:52 | Son Güncellenme:

.

EDABALİ, SPOR KULÜBÜ YÖNETİCİLERİYLE BULUŞTU

AK Parti Yıldırım Belediye Başkan adayı İsmail Hakkı Edebali, ilçede faaliyet gösteren spor kulüpleriyle bir araya gelerek hedeflerini paylaştı.
Yıldırım Belediye Başkan adayı İsmail Hakkı Edebali, spor kulüplerinin yöneticileri ve sporcularıyla buluştu. AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, belediye meclis üyesi adayları ve teşkilat mensuplarının katıldığı gecenin süprizi AK Parti 23. dönem Milletvekili ve Dünya Güreş Şampiyonu Hamza Yerlikaya’ydı. Yerlikaya, sporun hayatın her alanında mutlaka bulunması gerektiğini ifate etti. Yerlikaya, “Yıldırım’da bulunmaktan son derece memnunum. Başkan adayımız İsmail Hakkı Edebali, gençler konusunda çok hassas. Demek ki, geleceğe yönelik planlar gençler merkeze alınarak yapılacak. Ben adayımızın oy oranını artırarak seçimlerden zaferle çıkacağına inanıyorum. Çünkü işin ehli bir insan. Yıldırım için ne gerekiyorsa yapacak kapasiteye sahip olduğunu düşünüyorum. Çünkü gençlere ve spora önem vermesi beni çok mutlu etti” dedi.
İnşaat Mühendisi İsmail Hakkı Edebali de, milletin teveccüh göstermesi ve göreve gelmeleri durumunda, Yıldırım’da sağlıklı hayat anlayışını vaandaşın rızasıyla uygulayacakları kentsel dönüşüm hamlesiyle gerçekleştireceklerini söyledi. Edebali, “Geleneğimizi ve kültürümüzü mekânlarımıza yansıtacak bir dönüşüm düşünüyoruz. Ancak bu fiziki değişim yeterli değil. Bir de sosyal dönüşüm olmalı. Yani bu önemli konunu insani boyutu var. Kentsel dönüşümü yaparken gençlerimizin sosyal ve zihinsel dönüşümünü de gözönünde bulundurmamız gerekiyor. Sosyal dönüşüm ise sosyal ve sportif faaliyetler ile bunların uygulanacağı alanların çoğaltılmasıyla mümkün. Spor yapmayan bir toplumun başarısından ve o toplumun gençliğinin milli manevi değerlere bağlılığından sözetmek çok zor” şeklinde konuştu.
“GENÇLİĞİMİZİ İHMAL ETTİK”
İnşaat mühendisi olarak mesleğe atıldığı yıllarda spor yapmayı sürdürdüğünü söyleyen İsmail Hakkı Edebali, “Ben meslek hayatım süresi boyunca 15 yıl cuma günleri futbol oynadım. Sporun insanın beden ve ruh sağlığı etkisi önemli. Her cuma benim zihnim ve ruhhalim pozitif olurdu. O gün spor yapacak olmak beni motive ediyordu. Yeni yetişen gençliğimize işte bu ruhu aktarmamız ve bu ruhla spor yapacakları tesis ve alanları sunmamız gerekiyor” dedi.
Yeni kuşak gençliğin ne yazık ki başka alanlardan beslendiğine dikkat çeken ve çocuğunun sanal alemdenve bilgisayar oyunlarından başını kaldıramadığına vurgu yapan Edebali, şöyle devam etti:
“Aslında bu durum gençliğimizi ihmal ettiğimizin ispatı. Esas kahramanın gençlerimiz olması gereken ama imkân sunamadığımız için sanal ortamdaki kahramanlardan konuşuyoruz. Çocuklarımıza gençlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Allah kısmet ederse, Yıldırımlılar da bize teveccüh gösterirse, önceliğimiz gençler olacak. Gençlere milli ve manevi değerleri yaşatacak, ruh ve beden sağlıklarını olumlu etkileyecek sportif alanlar yapacağız.”
Edebali, Anadolu’dan gelen yüzbinlerce insanın bir arada yaşadığı, Türkiye’nin özeti Yıldırım’da Osmanlı genleri bulunduğunu ifade etti.
“YENİ FATİHLER YETİŞTİRECEĞİZ”
Edebali, “Yıldırım’da yaşıyoruz. Yıldırım’ın genetiğinde Osmanlı var. Osmanlının genlerinde de spor var. Yıldırım Bayezid Han’ın binicilik ve okçuluk yaptığını biliyoruz. Yine Osmanlı’nın fetret dönemi sonrası ikinci kurucusu kabul edilen Çelebi Mehmet çok iyi bir güreşçiydi. Ecdadımızın genlerinde bu var. Biz biraz hafıza kaybına uğratıldık. Ancak yeni dönemde, enerjisini boşa harcayan alanlardan uzaklaşmış, sportif alanlarda zaman geçiren ve kendini geliştiren, mutlaka bir yabancı dil bilen, milli manevi değerlerine sahip çıkan ve dünyadaki gelişmeleri takip eden yeni Fatih’ler yetiştirmek istiyoruz. Gençlere yönelik bir çok projemiz olacak. Yıldırım’ın bir kaç bölgesinde gençlik kültür merkezleri kuracağız. Buralarda sinema salonları, hobi atölyeleri gibi alanlar da olacak. Arzumuz Yıldırımlı gençlerin Osmangazi ya da Nilüfer’e gitmeden istedikleri mekân, alan ve hizmetleri Yıldırım’da bulmalarını sağlamak. Yıldırım’da mevcut 17 spor kulübümüze gerek tesis, gerekse malzeme temini konularında büyük destek vermeyi düşünüyoruz. Ayrıca gençleri kötü alışkanlıklardan korumak için toplumun tüm kesimleriyle de işbirliği yapacağımızı söylüyoruz” diye konuştu.
Ertuğrulgazi Mesken, Vakıf, Mimarsinan, Barbaros, Millet, Batı Trakya, Sinandede Ufuk, Karapınar, Ortabağlar, Yıldırım Belediyesi ve Selim Spor Kulübü yöneticileri ve takımların sporcularının katılığı toplantı sonunda AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı Hamza Yerlikaya’ya ve İsmail Hakkı Edebali’ye çiçek takdim etti.