Eğitim Edebiyatın usta kalemleri yarının yazarlarıyla buluşuyor

Edebiyatın usta kalemleri yarının yazarlarıyla buluşuyor

25.03.2014 - 09:38 | Son Güncellenme:

İTÜ Geliştirme Vakfı Okullarının bu yıl 9. kez düzenlediği “Okuyan Okuryazar Haftası” başladı. 28 Mart Cuma gününe kadar Necdet Neydim, Feyza Hepçilingirler, İnci Aral, Erhan Afyoncu gibi birçok önemli isim öğrencilerle bir araya gelecek.

Edebiyatın usta kalemleri yarının yazarlarıyla buluşuyor

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları (İTÜ GVO) çatısı altındaki tüm okulları kapsayan edebiyat dolu bir etkinlik başladı. “Okuyan Okuryazar” etkinliği ile hafta boyunca yazın dünyasının önemli isimleri öğrencilerle bir araya gelecek. Necdet Neydim, Ahmet Ünver, Müge İplikçi, Sara Şahinkanat, Süleyman Bulut, Toprak Işık, Aytül Akal, İshak Reyna, Esra Okutan, Banu Bozdemir, İnci Aral, Erhan Afyoncu, Feride Çiçekoğlu etkinlik kapsamında İTÜ okulları öğrecileriyle buluşacak isimler arasında.

Haberin Devamı

Ayrıca, Ekrem Elginkan Lisesi öğrencileri için “Uçurtmayı Vurmasınlar” film gösterimi yapılacak. Varlık Dergisinin kalemleri; Şeref Bilsel, Tozan Alkan, Emel İrtem, Betül Dünder, Serap Aslı Araklı, Şengül Can ile “Sosyal Medyanın Edebiyata Etkisi” konulu konferans düzenlenecek. Türk Sinemasının “sultan”ı usta oyuncu Türkan Şoray ile “Sinemada Edebiyat” konulu söyleşi gerçekleştirilecek.

Anaokulu öğrencileri için ise kitap ayracı yapma atölyeleri düzenlenecek. Yapılan ayraçlar öğrenciler tarafından anne-babalarına hediye edilecek. “Kitap Hastanesi” kurularak eskiyen kitaplar onarılacak, kütüphane gezisi yapılacak.