Edirne EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI GÜRKAN, "ASFALTLAMA YAPMADAN ÖNCE ÇÖKMESİ İÇİN BEKLİYORUZ"

EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI GÜRKAN, "ASFALTLAMA YAPMADAN ÖNCE ÇÖKMESİ İÇİN BEKLİYORUZ"

22.09.2014 - 15:53 | Son Güncellenme:

.

EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI GÜRKAN, ASFALTLAMA YAPMADAN ÖNCE ÇÖKMESİ İÇİN BEKLİYORUZ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, TREDAŞ ve GAZDAŞ’ın çalışmaları kapsamında kazılan yolların asfaltlamasını yapamadıklarını belirterek, yolun çökmesi için beklediklerini kaydetti.
TREDAŞ ve GAZDAŞ ekiplerinin yolları kazmak için belediyeden izin talebinde bulunduklarını dile getiren Başkan Gürkan, "TREDAŞ belli bölgelerde kabloları yer altına almak istiyor. GAZDAŞ ise doğal gazı hattı olmayan yerlerde son hatları çekmek istiyor. Çünkü GAZDAŞ’ın aşağı yukarı yeni imara açılacak yerler hariç, ana hat boruları bitmek üzere. Tabi çalışmalar kapsamında buraları ister istemez kazılıyor. Kaldırımlardan ya da yollardan kazılar yapılarak çalışmalar yürütülüyor" dedi.
"VATANDAŞIN DAHA KONFORLU YAŞAM STANDARDINA ULAŞMASI İÇİN YAPMAK ZORUNDAYIZ"
Başkan Gürkan, vatandaşın daha konforlu yaşam standardına ulaşması için yolları yapmak zorunda olduklarını dile getirerek, "Toprakla veya çakılla kapatılan yerler hemen asfaltlanamıyor. Hemen asfaltlama yaparsak yollarda çökmeler meydana geliyor. Bu yüzden beklememiz gerekiyor. Beton parke bir yol olsa hemen yapabiliyoruz, çökme dahi olsa altına kum koyarak tekrar yapabiliyoruz. Ama asfalt olan yerlerde bir sıkıntımız var, kazılan yeri ne kadar sıkıştırırsanız, sıkıştırın 20 gün içerisinde tekrar çökme oluyor. Bir kez asfalt yaptık mı bir daha asfalt yapma şansınız yok. Sağlıklı bir iş yapmaya çalışıyoruz, yollar bir süre bozuk kalıyor ama yapacak bir şeyimiz olmuyor" ifadelerine yer verdi.