Edirne Edirne Belediye Başkanı Gürkan'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Edirne Belediye Başkanı Gürkan'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

29.08.2014 - 10:56 | Son Güncellenme:

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, Türk bayrağının gölgesinde özgürce yaşayabilmenin mutluluğu içinde olduklarını söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Gürkandan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, Türk bayrağının gölgesinde özgürce yaşayabilmenin mutluluğu içinde olduklarını söyledi.
Başkan Gürkan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. "Bir şanlı tarihin evlatları olarak, gurur günlerimizden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun" diyen Başkan Gürkan mesajında, "Türk Ulusu’nun şanlı tarihine altın harflerle yazılmış bir zaferin 92.yılı Türk Milleti’ne kutlu olsun. Bağımsızlığımızın sembolü olan bu günde onurla, gururla Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, Türk Bayrağımızın gölgesinde özgürce yaşayabilmenin mutluluğu içindeyiz. Türk milletinin dönüm noktası olan 30 Ağustos 1922 Başkomutanlık Meydan Savaşı’nın zaferle sonuçlanması, bir milletin hürriyet ve bağımsız bir yaşama kavuşturmuştur. Bu zafer öylesine bir zafer değil, asil Türk milletinin ve kahraman Türk ordusunun Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün etrafından kenetlenerek, milli birlik-beraberlik ruhuyla kazanılan bir özgürlük mücadelesidir. Ve mücadele, ne şekilde olursa olsun, herhangi bir gücün, Türk milletinin birlik ve beraberliğini bozamayacağının bir ispatı olmuştur. Bu düşüncelerle, Edirne halkının ve Türk milletinin, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlar, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla anarak, silahlı kuvvetlerimiz ile aziz milletimize sevgi ve saygılarımı sunarım" ifadelerini kaydetti.