Edirne EDİRNE’DE 87 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

EDİRNE’DE 87 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

28.08.2015 - 17:07 | Son Güncellenme:

.

EDİRNE’DE 87 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

Edirne’de, jandarma ekiplerince yapılan operasyonlarda yasa dışı yollarla yurt dışına çıkış yapmak isteyen 86 kaçak göçmen yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Edirne İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerce, Merkez-Budakdoğanca, Keşan-İzzetiye ve Meriç-Olacak köylerinde icra edilen önleyici kolluk devriyeleri esnasında yapılan kontrollerde, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkış yapmaya çalışan 83 Suriye, 3 Myanmar ve 1 Filistin uyruklu olmak üzere toplam 87 yabancı uyruklu şahıs ile bu şahıslara organizatörlük yaptığı tespit edilen 4 şüpheli yakalandı.
Yabancı uyruklu şahıslar tamamlanan işlemlerini müteakip İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilirken, organizatörlük yaptığı tespit edilen 4 şüphelinin çıkarılmış oldukları adli makamlarca tutuklandığı bildirildi.
1 AYDA BİN 618 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI
Öte yandan, Edirne İl Jandarma Komutanlığına bağlı birliklerce 2015 Ağustos ayı içerisinde yapılan kontrollerde, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmak isteyen toplam bin 618 yabancı uyruklu şahıs ile bu şahıslara organizatörlük yapan 15 şüphelinin yakalandığı ve bu şüphelilerden 11’inin tutuklandığı öğrenildi.