Edirne Edirne'de Gastronomi Turizmi

Edirne'de Gastronomi Turizmi

20.07.2017 - 18:29 | Son Güncellenme:

.

Edirnede Gastronomi Turizmi

EDİRNE (AA) - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), gastronomi turizmi komitesi toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

Edirne Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul'daki TÜRSAB Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, TÜRSAB üyeleri, köşe yazarları ve acente temsilcileri katıldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan toplantıya telekonferansla katıldı.

Gastronomi turizminin Edirne'ye katkıda bulunacağını belirten Gürkan, "Edirne insanlığın ve tarihin en kadim şehirlerinden birisi. 8 bin 300 yıllık tarihi, engin kültürü, birikimi, inançları ve hoşgörüsüyle bugüne kadar, aslında hepimizin gönlünde olan birlikte yaşama modeliyle bir örnek şehir. Hürriyet ve TÜRSAB ailelerinin Edirne çıkartması, keşfet programı emin olun Edirne’ye birkaç seviye birden atlattı. O günden bugüne kadar restoranlarımız, otellerimiz, yollarımız, camilerimiz, sinagogumuz, camilerimiz tıklım tıklım dolu." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

- Gastronomi turizmi için yeni yol haritası

TÜRSAB Gastronomi Komite Başkanı Yönetim Kurulu Üyesi Hande Arslanalp da acenteler olarak Edirne için gastronomi tur paketleri oluşturduklarını aktardı.

Edirne'yi Gastronomi turizminde en iyi yerlere taşımak için çalıştıklarını belirten Arslanalp, şunları kaydetti:

"Hürriyet ile Edirne’ye keşfet programı gerçekleştirdik. Müthiş bir belediye başkanları var. Bizim sanırım gördüğümüz en candan, samimi, gerçekten çok sevdik kendisini. Edirne’nin gastronomi turizmde belirli bir noktaya gelmesi için çalışmaları devam ediyor. Bu bağlamda TÜRSAB Gastronomi Komitesinin görüş ve fikirlerine ihtiyaç duyduk. Bu geniş katılımlı toplantının düzenlenmesini sağladık.

Konuşmaların ardından, katılımcılar Edirne gastronomisi üzerinde fikirlerini paylaştı.