Edirne Edirne'de Kanalizasyon Pompa Terfi Merkezi'nde Yenileme Çalışmaları

Edirne'de Kanalizasyon Pompa Terfi Merkezi'nde Yenileme Çalışmaları

05.11.2016 - 15:53 | Son Güncellenme:

.

Edirnede Kanalizasyon Pompa Terfi Merkezinde Yenileme Çalışmaları

Edirne Belediyesi Su Kanalizasyon Müdürlüğü, Kanalizasyon Pompa Terfi Merkezi’nde eskiyen vanaları yeni sistem toplu vanalarla değiştirdi. Tıkanıkları önleyecek olan yeni sistemle işgücü ve elektrik zayiatı azalacak.
Edirne Belediyesi tarafından 8 yıl önce yapılan Edirne Belediyesi Su Kanalizasyon Müdürlüğü Tm3 Kanalizasyon Pompa Terfi Merkezi’nde bulunan çamparalı sistem cekvalf vanalar, son sistem toplu cekvalf vanalar ile değiştiriliyor.
Motorların daha güçlü çalışmasını sağlayacak, çalışan personel için daha pratik ve modern sistemler geliştirildiğini anlatan Edirne Belediyesi Su Kanalizasyon Müdürlüğü yetkilileri, atık maddelerin eski sistem vanaların tıkanmasına neden olduğunu bildirdi. Bu nedenle toplu cekvalf vanalarına geçtiklerini ifade eden yetkililer, “Yeni vanalar su geldiğinde yukarı kalkıyor ve 400’lük borulardan suyun hepsi geçmesini sağlıyor. Eski vanalarda borudan su geçme oranı yarı yarıya azalıyor. Elektrik zayiatı artıyor, motorlar zorlanıyor, sistem arızalanıyordu. Yeni vanalar 400’lük çapın 400’ü de kullanılacak ve tam performans alacak” ifadelerini kaydettiler.