Edirne EDİRNE’DE ‘KUTLU DOĞUM HAFTASI’ COŞKUYLA KUTLANDI

EDİRNE’DE ‘KUTLU DOĞUM HAFTASI’ COŞKUYLA KUTLANDI

19.04.2015 - 19:27 | Son Güncellenme:

.

EDİRNE’DE ‘KUTLU DOĞUM HAFTASI’ COŞKUYLA KUTLANDI

Edirne’de, ‘Kutlu Doğum Haftası’ düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Edirne İl Müftülüğü tarafından yapılan çekilişle umreye gitme hakkı kazanan Edirneliler, sevinçten gözyaşlarını tutamadı.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) dünyaya teşriflerinin 1444’üncü yıl dönümü, Edirne’de coşkuyla kutlandı. Edirne İl Müftülüğü organizasyonunda, Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu’nda ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri düzenlendi.
Kutlu Doğum Haftası programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Selimiye Camii Baş İmam-Hatibi Süleyman Demiray’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm’ün selamlama konuşmasının ardından kürsüye çıkan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, “1444 yıldır kutlama programı yapılan yoktur. O bir tek Hz. Muhammed’e (s.a.v.) layıktır. Çünkü o alemlere rahmet olarak gönderildi. Çünkü o güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildi. Fikri hür, vicdanı hür, aklı hür insanların, nesillerin yetişmesi ancak onun ahlakıyla düzelmiş insanlarla olur” ifadelerini kullandı.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Kayapınar da ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ konulu konferansında, Hz. Muhammed’e (s.a.v.) salatın önemine değindi.
Edirne İl Müftülüğü tarafından merkez ve ilçelerde bulunan okullarda yapılan ‘Kırk Hadisle Güzel Ahlak’ yarışmasında, birinci olan minik öğrenci İrem Alan ve öğretmenine Vali Dursun Ali Şahin tarafından altın hediye edilirken, yarışmada diğer ödül alan öğrencilere de hediyeleri takdim edildi.
Ödül töreninin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Neyzen Ali Ortapınar yönetiminde Edirne Din Görevlileri Tasavvuf Musikisi Korosu konser verirken, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in talimatıyla kentte yaşayan Romanlardan oluşan Roman Mehteran Takımı da gösteri yaptı.
UMRE ÇEKİLİŞİNİ KAZANANLAR GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Etkinliklerin sonunda Edirne İl Müftülüğü tarafından organize edilen ve noter huzurunda yapılan ‘Umre’ çekilişinde ilk kuponu Vali Şahin seçti. 5 asil ve 5 yedek olarak toplam 10 kişi yapılan çekilişin ardından umre hakkı kazandı.
Yapılan çekiliş sonrası umreye gitme hakkı kazanan 63 yaşındaki Sabriye Uluağaç ve Cemile Öztürk, ikinci kez umreye gitme şansı yakalamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, sevinçlerini ailelerine sarılarak kutladı.