Edirne EDİRNE'DE PARTİ BAYRAKLARINI İNDİREN İTFAİYECİLERE CHP'LİLERDEN DARP İDDİASI

EDİRNE'DE PARTİ BAYRAKLARINI İNDİREN İTFAİYECİLERE CHP'LİLERDEN DARP İDDİASI

27.03.2014 - 15:32 | Son Güncellenme:

.

EDİRNEDE PARTİ BAYRAKLARINI İNDİREN İTFAİYECİLERE CHPLİLERDEN DARP İDDİASI

Edirne Belediye Başkanı ve DSP Edirne Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi, geçtiğimiz gün CHP’li Mustafa Balbay’ın Edirne ziyaretinden sonra Mimar Sinan Spor Salonu çevresinde asılan bayrakları indirmek isteyen 2 itfaiye erinin CHP’liler tarafından darp edildiğini iddia etti.
Edirne Belediye Başkanı Sedefçi, düzenlediği basın açıklamasında Mustafa Balbay'ın ziyaretlerinin ardından CHP bayraklarını yasa gereği sökmeye çalışan 2 itfaiye erinin CHP’liler tarafından darp edildiğini söyledi. Darp olayının MOBESE kayıtlarına da yansıdığını kaydeden Sedefçi, durumun doktor raporu ile de belgelendiğini belirtti. Savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Sedefçi, "AKP’ye ne yapmışsak, MHP’ye ne yapmışsak, diğer taraftan CHP’lilere de aynısını yaptık. Ama işi saptırmakta birebirler" dedi.
Sedefçi, basın açıklamasında seçim bürosu olmadığı için bayrakları yasa gereği sökmek zorunda kaldıklarını dile getirerek, "Yasa gereği seçim bürosu olmadığından sökülmesi gerekiyor. Bu hepsine yaptığımız bir hareket tarzıdır. MHP'ninkileri, AKP'ninkileri, CHP'ninkileri tamamını biz ziyaretten sonra seçim bürosu olmadığından temizlemek durumunda olduk, ki yasanın gereği bu. Bunu yaptık ve maalesef o akşam 2 itfaiye erimiz darp edildi. Bu MOBESE kayıtlarından hepsi saptanmış vaziyette. Yanında CHP Belediye Başkan Adayı Recep Gürkan'ın da olduğu kayıtlardan görülüyor. Resmen sayın vekilin nezaretinde 2 memurumuz dövüldü. Tutanak tutuldu, doktor raporu alındı, şu an yasal takibat başlatıldı. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Şikayetçi olduk" diye konuştu.
CHP’ye karşı yapılan özel bir eylem olmadığını dile getiren Sedefçi, "AKP’ye ne yapmışsak, MHP’ye ne yapmışsak, diğer taraftan CHP’lilere de aynısını yaptık. Ama işi saptırmakta birebirler. Seçimi kaybetme kokusunu aldıktan sonra saldırıya geçtiler. Sürekli tehditler ediliyor, dün oğluma telefonla resmen küfürler edildi. ‘Seni asacağız, keseceğiz, vuracağız’ gibi laflar edildi. Biz kimseye küfür etmiyoruz, kimseye saldırmıyoruz, kimseye ağır laf etmiyoruz. Yalnız 'Hainsin' diyoruz, dürüst olmadığını söylüyoruz. Onun dışında biz kimseye çeşitli hareketlerle, hakaret edici laflarla, küfürlerle siyaset yapan anlayışa sahip değiliz. Edirne çağdaş bir kenttir. Burada herkes birbirine saygı ve sevgi çerçevesinde davranışlarda bulunması gerekir. Biz yasal takibatı başlattık. Arkadaşlarımız size MOBESE kayıtlarını da verecekler. Ayan beyan her şey orada görülüyor" dedi.
İtfaiye eri Barış Vardar ve Orhan Keçeci'nin darp edildiğini kaydeden Sedefçi, doktor raporları olduğunu, olayın MOBESE kayıtlarında bulunduğunu söyledi. Sedefçi, "Arkadaşlarımız tarafından bayraklar indirilirken geliyorlar. Arkadaşlarımız alkollü olduğunu söyledi ama doktor raporu almamışlar ve resmen arkadaşlara tekme tokat girmişler. Çiğdem Gegeoğlu ve vekil Recep Gürkan orada seyirci. Seyit Bulut da fedailik yapmış, arkadaşlarımızı tekme tokat dövmüş. Yasal gereken neyse adliye tarafından yapılacaktır. DSİ Kavşağı’nda ve orada seçim bürosu olan bir yer de yok. Orada Balbay'ın geldiği gün süslemişler, akşam da temizlik yapıyorduk yasal olmadığı için. Bunlar yasal olmayan şeye bile kavgayla, sille tokatla çözüm yapmaya çalışıyorlar. Bu adam milletvekili, yasal olmayan iş yapıyor ve şu anda sanki ben emir vermişim de CHP'nin işlerini söktürtüyormuşum gibi Facebook'ta bir şeyler paylaşıyor. Utanmadan resmen yasal olmayan iş yaparken kendisi utanmıyor da bizim yasal yaptığımız şeyi yanlış olduğunu iddia ediyor, insanları kandırmaya çalışıyor. Hayatı boyunca yalan söylemiş, bunu yapmaya devam ediyor. Ayrıca Tüm Bel-Sen'li arkadaşlarımız yanımızda. Onlar da bu olayı protesto ediyorlar. Arkadaşlarımıza karşı yapılan bu tavrın yanlış olduğunu söylüyorlar" şeklinde konuştu.
Tüm Bel-Sen Edirne Şubesi Sekreteri Ayhan Özer de, Tüm Bel-Sen Sendikası olarak 2 itfaiye erine yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek, itfaiye erlerine geçmiş olsun dileklerinde bulundu.