Edirne Edirne'de Yapılan Olimpik Yüzme Havuzu Hizmete Girdi

Edirne'de Yapılan Olimpik Yüzme Havuzu Hizmete Girdi

20.06.2018 - 15:31 | Son Güncellenme:

AK Parti Edirne İl Başkanı Nesim İba: "Bu havuz kapasite olarak Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük havuzu. Ama belediyenin yapması gereken yolları gördünüz. Perişan halde. Çok üzüldüm"

Edirnede Yapılan Olimpik Yüzme Havuzu Hizmete Girdi

EDİRNE (AA) - Edirne'de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan Türkiye ve Avrupa'nın en büyük olimpik yüzme havuzu hizmete açıldı.

Haberin Devamı

Fatih Sultan Mehmet Yüzme Havuzu'nun kapatılmasının ardından, kentte yapımı tamamlanan olimpik yüzme havuzunda milli sporcular çalışmalarına başladı.

AK Parti Edirne İl Başkanı Nesim İba, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Çağrı Muştu ile milletvekili adayları İlyas Akmeşe ve Erdem Güyümgüler, hizmete alınan yeni olimpik yüzme havuzunda incelemelerde bulundu. Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Zekeriya Bayrak'tan yapımı tamamlanan havuzla ilgili teknik bilgiler aldı.

İba, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye ve Avrupa'nın en büyük yüzme havuzunu sporcuların hizmetine açtıklarını belirterek, AK Parti'nin konuşmaktan çok yaptığı hizmetlerle ön plana çıktığını belirtti.

Havuzu incelerken gururlandığını anlatan İba, "Gerçekten içeride göğsüm kabardı, çok güzel bir yer olmuş. Bir şeye üzüldüm, devletin yaptığı yatırımla yerel yönetimlerin yaptığı yatırımlar paralel yürümüyor. Bu havuz kapasite olarak Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük havuzu. Ama belediyenin yapması gereken yolları gördünüz. Perişan halde. Çok üzüldüm, çok utandım. CHP'nin il başkanı atıp tutsun. Muharrem İnce'nin mitingine adam toplasın. Ben kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Kentimize hayırlı olsun, inşallah iyi sporcular yetişsin." dedi.

Haberin Devamı

Olimpik yüzme havuzunun 8 bin metrekara alana kurulu "bacasız sanayi" olduğunu anlatan İba, bu yatırımın devamında alana kapalı spor salonu ve stadyum yapmayı planladıklarını aktardı.

İba, havuzun resmi açılışının daha sonra yapılacağını sözlerine ekledi.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Zekeriya Bayrak da havuzun teknik özellikleri hakkında gazetecilere teknik bilgiler verdi.

Havuzda, olimpik havuz, çırpınma havuzu ve ısınma havuzu yer alıyor.