Edirne Edirne'de "Yarınlar Bizim İçin" Projesi

Edirne'de "Yarınlar Bizim İçin" Projesi

26.09.2017 - 10:35 | Son Güncellenme:

.

Edirnede Yarınlar Bizim İçin Projesi

EDİRNE (AA) - Edirne'de eğitim gören uluslararası öğrencilere yönelik olarak "Yarınlar Bizim İçin" projesi başlatıldı.

Haberin Devamı

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programınca desteklenen proje ile uluslararası öğrencilerin sosyalleşmesi amaçlanıyor.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen proje tanıtım toplantısında konuşan Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan, projenin öğrenciler arasındaki kardeşlik bağını güçlendireceğini söyledi.

Projenin 7 ay boyunca süreceğini belirten Çalışkan, şunları kaydetti:

"Projemizde çok kapsamlı etkinliklerimiz var. 2 haftada bir kardeşlik kahvaltı sofraları kuracağız. Bu buluşmalarda ülke ülke bir araya gelip sorunlarınızı konuşacağız. İngilizce, Almanca ve Osmanlıca dil kurslarımız olacak. Üniversitemizde ülke tanıtım günleri düzenleyeceğiz ve günün sonunda ülkelerinize özgü bir yiyeceği tanıtıp dağıtımını yapacağız. Futbol turnuvası olacak. 12 ülkeden gelen öğrenci kardeşlerimizin oluşturduğu takımlar uluslararası kardeşlik kupasını yapacağız. Piknik organizasyonlarımız olacak. Playstation ve voleybol turnuvası da gerçekleştirilecek. Proje sonunda da Bursa'ya kültür gezisi olacak. Projemiz ekim ayında başlayacak ve nisan ayında sona erecek. Projenin başarılı bir şekilde geçmesini ve tüm kardeşlerimizin katılım göstermesini diliyorum."