Edirne Edirne'den İstanbul'a günde 200 vagon kum satılacak

Edirne'den İstanbul'a günde 200 vagon kum satılacak

16.11.2015 - 12:20 | Son Güncellenme:

İstanbul’a yapılan 3. havalimanıyla kum üreten 17 kum ocağının kapatıldığını belirten Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Meriç Nehri kumuna talep arttığını söyledi.

Edirneden İstanbula günde 200 vagon kum satılacak

İstanbul’a yapılan 3. havalimanıyla kum üreten 17 kum ocağının kapatıldığını belirten Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Meriç Nehri kumuna talep arttığını söyledi. Meriç Nehri kumunu bir firmaya satan Vali Şahin, Edirne’den İstanbul’a demiryoluyla günde 200 vagon 5 bin ton kum taşınacağını kaydetti. Kumun Edirne’ye yıllık getirisinin ise 15-20 Milyon TL olması planlanıyor.
Vali Dursun Ali Şahin, Edirne’de göreve başlamasından bu yana Meriç Nehri’nin kumunu satarak hem taşkınların önüne geçmeyi hem de Edirne’ye para kazandırmayı hedefliyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile temaslar gerçekleştirerek nehir kumunun satılması için harekete geçen Vali Şahin, yakın zamanda gelen teklifi değerlendirdi. Kumun satılması konusunda ilk adımı atarak bir firmayla anlaşan Vali Şahin, kumun metreküpünü 11 TL 52 kuruştan sattı. Firmanın yüklü miktarda kum satın alacağı belirtildi.
3. havalimanın yapılmasıyla birlikte 17 kum ocağının kapandığını vurgulayan Vali Şahin, "Başbakan ve Sağlık Bakanımızla görüştük. Halkalı’ya kadar götüreceğiz. Halkalı’da 10 dönüm yer kiraladık. Edirne’de günde 5 bin ton kum taşınacak. Günde hemen hemen 200 vagon kum gidecek İstanbul’a. Edirne’ye senelik getirisi 15-20 Milyon olarak tahmin ediyoruz. Biraz ucuz satmayı planlıyoruz ki herkes alsın" dedi.
Kumu satarak taşkınları da önlemek istediklerini belirten Vali Şahin, ikinci hedefin ise para kazanmak olduğunu söyledi. Vali Şahin, Meriç Nehri kumundan yapılacak binaların daha sağlam olacağını vurguladı.