Edirne Edirne'den Kısa Kısa

Edirne'den Kısa Kısa

29.03.2017 - 17:57 | Son Güncellenme:

.

Edirneden Kısa Kısa

EDİRNE (AA) - Hindistan Başkonsolosu Azar Khan ve Konsolos Yardımcısı Amar Singh, Edirne Ticaret ve Sanayi Odasını (ETSO) ziyaret etti.

Haberin Devamı

ETSO'dan yapılan açıklamaya göre, ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren ile görüşen Khan, bunun Edirne'ye gerçekleştirdiği ilk ziyaret olduğunu söyledi.

Kültürel ilişkileri geliştirmek, iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırarak, Türk iş adamlarını ülkesindeki iş adamları ile işbirliğine teşvik etmek istediklerini ifade eden Khan, Eren'e çalışmalarında başarılar diledi.

Erer de Edirne'de tekstil, sanayi, turizm ve hayvancılığın önemli alanlar olduğunu belirtti.

Ayçiçek ve pirinçte Türkiye üretiminin önemli bir kısmının Edirne'de yetiştirildiğini aktaran Eren, "Tescilli bin 400 eseri olan ilimiz Osmanlı'ya yıllarca başkentlik yapmıştır. Edirne kültür turizmi ile öne çıkmakta ve ilgi odağı olmaktadır. Bölgemizde yer alan Saroz Körfezi ise yaz turizmi ile adından söz ettirmektedir." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ziyarette günün anısına karşılıklı hediyeler verildi.

- "Edirneli Fatih Sultan Mehmet" paneli

Edirne'de, Kırkpınar Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği'nce "Edirneli Fatih Sultan Mehmet" paneli düzenlendi.

Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Alper Yazoğlu, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın Toplantı Salonu'nda düzenlenen panelde, çağ açıp çağ kapatan padişah Fatih Sultan Mehmet ile ilgili özellikle Edirne'de daha fazla konferans ve panel düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un fethine Edirne'de hazırlandığını dile getiren Yazoğlu, Fatih Sultan Mehmet'in hayatı boyunca Edirne'de geçirdiği sürenin daha çok anlatılması gerektiğini kaydetti.

Panelde akademisyen ve tarihçiler de konuşma yaptı.