Edirne Edirne'den Kısa Kısa

Edirne'den Kısa Kısa

04.05.2017 - 18:00 | Son Güncellenme:

.

Edirneden Kısa Kısa

EDİRNE (AA) - Edirne Belediye Meclisi, mayıs ayı olağan toplantısının ikinci birleşimini gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Meclis Salonu'nda Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında düzenlenen toplantıda, 2016 yılı bütçe kesin hesabı görüşüldü.

Oylama öncesinde söz alan CHP, AK Parti ve MHP grubu üyeleri, bütçe komisyon üyelerine hazırladıkları rapordan dolayı teşekkür etti.

Bütçe komisyonu tarafından hazırlanan 2016 yılı bütçe kesin hesabı oy birliğiyle kabul edildi.

Meclis üyeleri Refik Şahin, Erkan Makas, Semih Çınar, Sevdanur Kurban ve Tamer Karadağlı'dan oluşan bütçe komisyon üyelerinin bütçe kesin hesabı, yönetim dönemi hesabı, taşınır kesin ve icmali bütçe komisyon toplantı raporu oy birliğiyle kabul edildi.

2016 mali yılı net geliri 155 milyon 75 bin 471 lira 53 kuruş olarak belirlendi.

Haberin Devamı

- Lise öğrencileri, FRC Dünya Şampiyonası'nda Rookie Allstar ödülü kazandı

Edirne Bahçeşehir Anadolu ve Fen Lisesi Robotik Takımı, Amerika'da düzenlenen FRC Dünya Şampiyonası'nda Rookie Allstar ödülü kazandı.

Edirne Bahçeşehir Anadolu ve Fen Lisesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Dilan Sisu, Ecem Eren, Sude Yavuz, Irmak Yılmaz, Baturalp Akalın, Tayfun Cem Tavşanoğlu, Ediz Buğra Çalen, Eren Çolak, Mehmetcan Aşar’dan oluşan Edirne Bahçeşehir FRC Takımı Mentor öğretmeni Melike Gürer Pamukçu'yla uzun ve yoğun çalışmalarının karşılığını aldı.

FRC Dünya Şampiyonası'na ilk kez katılmalarına rağmen jürinin beğenisini kazanan takım, gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projeleriyle ön plana çıkan öğrenciler, bir kez daha Amerika’da Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşadı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Pamukçu, FIRST Vakfının düzenlediği FRC Yarışması'nda 13-19 yaş aralığındaki gençlerin robot ve iş planı hazırlayarak yarışmaya katıldığını ifade etti.

Pamukçu, 400 takımın yer aldığı yarışmada Rookie Allstar ödülünü aldıklarını kaydetti.