Edirne Edirne'den Kısa Kısa

Edirne'den Kısa Kısa

20.05.2017 - 16:00 | Son Güncellenme:

.

Edirneden Kısa Kısa

EDİRNE (AA) - Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mahmut Demirkan, trafik cezalarındaki düzenlemenin araç sahipleri açısından olumlu olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Demirkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, trafik cezaları ve Hızlı Geçiş Sistemi cezaları da dahil birçok idari para cezasının artık vatandaşlara elektronik ortamda gönderileceğini söyledi. Tüm sürücülerin trafik kurallarına uyması gerektiğini vurgulayan Demirkan, "Hiç kimse ceza yemek istemez ama kurallara uymamanın da mutlaka bir cezası olacak. Bu noktada, ceza yiyen araç sahiplerine, bu ceza kağıtlarının ulaşımı noktasında sıkıntılar yaşanabiliyordu. Bu da araç sahiplerinin faiz ödemek zorunda kalmasına neden oluyordu. Araç sahiplerinin yanında, devlete de olumlu katkılar sağlayacak düzenlemeyle devletimiz hem zamandan hem de kağıt ve posta ücretinden kurtulmuş olacak." diye konuştu.

-Keşan-Enez yolunda yapılacak çalışma

Haberin Devamı

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Keşan ve Enez arasını kapsayan yolun yapımı için yoğun çaba harcadıklarını bildirdi.

Bircan, yaptığı yazılı açıklamada, yol yapımı için 98 milyon 58 bin liralık ödeneğin ayrıldığını belirtti. Keşan ve Enez arasını kapsayan 58 kilometrelik yola ilişkin soru önergeleri sunduğunu dile getiren Bircan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın soru önergesine cevap verdiğini kaydetti.

Yolun programa alınmasının önemli olduğunu aktaran Bircan, "Ancak hala serbest bırakılan bir para yok, işin başlaması yok, ne zaman biteceği belli değil. 5 kilometrelik Enez kavşağı-Kılıçköy arasındaki iyileştirme 2 yılda yapıldı. 58 kilometrelik yolun yapımını takip edeceğiz. Yolun duble yol olması gerektiğini baştan beri ifade ediyorum. Konunun takipçisi olacağım, yolun bir an önce duble yola çevrilmesi ve bitirilmesi için çalışmalara da devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

Yazarlar