Edirne Edirne'den Kısa Kısa

Edirne'den Kısa Kısa

23.09.2017 - 13:03 | Son Güncellenme:

.

Edirneden Kısa Kısa

EDİRNE (AA) - Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, kentte yaz turizm sezonunun bereketli şekilde geçtiğini söyledi.

Haberin Devamı

Başkan Dinar, gazetecilere yaptığı açıklamada, okulların açılması ve havaların soğumasıyla yaz sezonunun bittiğini belirtti.

Edirne'nin turizmden aldığı payın her geçen yıl arttığını ifade eden Dinar, "Son yıllarda Edirne için yapılan tanıtımlar etkisini gösterdi. Özellikle yaz sezonunda çok sayıda turist kentimize geliyor." dedi.

Yaz sezonunda kentin ziyaretçi akınına uğradığını anlatan Dinar, şunları kaydetti:

"Edirne turizmi bu yaz sezonunda istediğini aldı. Edirne, medeniyetlerin buluştuğu tarihi bir şehir. İçinden üç nehrin geçtiği belki de tek şehir. Dünyaca ünlü tarihi eserleri, eşsiz lezzetleri ve misafirperver insanlarıyla kültür ve turizm şehri. Edirne'ye gelmek için Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi bile yeterli sebep. Bunun yanında Beyazıt Külliyesi, Büyük Sinagogu ve köprüleriyle görülmeye değer bir yer. Edirne sadece insanların gözüne değil, midesine de hitap ediyor. Ünü dünyaca bilinen tava ciğer, badem ezmesi ve kavala kurabiyesi gibi tatlarıyla da gelenleri mutlu ediyor. Bu yıl özellikle Ramazan ve Kurban Bayramı'nın sezona denk gelmesi de bize olumlu şekilde yansıdı. Bu dönemde çok sayıda turist Edirne'ye gelip bu güzellikleri yerinde yaşadı."

Haberin Devamı

Edirne'nin her mevsim görülmeye değer olduğunu da belirten Dinar, "Tabii ki bizler Edirneli turizmciler olarak kentimize 12 ay boyunca ziyaretçi gelmesi için çalışmalar yapıyoruz. Bu yolda önemli adımlar da kaydettik. Bahar ve kış aylarında hafta sonu kültür turlarıyla bir hareketlilik oluyor. Kentimizin tanıtımı için ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

- ETSO Başkanı Zıpkınkurt'tan Başkan Tekin'e ziyaret

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Recep Zıpkınkurt, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin'i ziyaret etti.

Başkan Tekin, 17. Havsa Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivali'ne katkılarından dolayı Zıpkınkurt'a plaket vererek desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Zıpkınkurt, Tekin'e teşekkür ederek ilçeye olan desteklerinin süreceğini belirtti.