Edirne Edirne'den Kısa Kısa

Edirne'den Kısa Kısa

16.01.2018 - 16:53 | Son Güncellenme:

-Okullara tuz yardımı yapıldı

Edirneden Kısa Kısa

EDİRNE (AA) - Edirne Belediyesi, kışın yaşanması muhtemel sorunları en aza indirmek amacıyla okullara tuz desteğinde bulundu.

Haberin Devamı

Edirne Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, vatandaşların olumsuz hava şartlarından en az etkilenmeleri için kentteki tüm okullara 150'şer kilogram tuz desteği yapıldı.

Edirne Belediyesi, kışın olumsuz şartlarından Edirne halkının en az etkilenmesi için kar ve buzlanmada kullanılmak üzere 800 ton kaya tuzu alımı, park, bahçe ve kaldırımlarda kullanılmak için 15 ton granürlü üre gübre, tarihi köprülerde kullanılmak üzere de 15 ton solüsyon alımı yaptı.

Belediye ayrıca her yıl olduğu gibi bu yıl da şehir merkezindeki tüm okullara tuz desteğinde bulundu.

- Başkan Gürkan, kadınlarla bir araya geldi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediye meclis salonunda kadınlarla bir araya geldi.

Edirne gezilerinin nasıl başladığı hakkında bilgi veren Gürkan, "Bir gün gazetede bir haber okudum. İstanbul’da yaşayan İstanbullulara sormuşlar, bir anket yapmışlar. Demişler ki İstanbul’da yaşayıp İstanbul Boğazı’nı gören kaç kişi var? Anket sonucunda yüzde 30 oranında bir kısmın İstanbul Boğazı’nı hiç görmediği ortaya çıkmış. Düşündüm. Acaba Edirne’de yaşayıp Edirne’yi görmeyen mesela Sağlık Müzesi, Karaağaç, Lozan gibi… Var mıdır? Arkadaşlara sordum. Vardır dediler. Sonra bu proje böyle ortaya çıktı." dedi.

Haberin Devamı

Kadınların istek ve sıkıntılarını da dinleyen Gürkan, 29 yıllığına kiraladıkları Edirne Kent Ormanı'nda yapılacak düzenlemeler hakkında bilgiler verdi.

Karagöz Tabya’nın olduğu noktada yeni bir kent park yapacaklarını da belirten Gürkan, 130 bin metrekarelik kent parkta yürüyüş alanlarının, restoranların da yer alacağını söyledi.