Edirne Edirne'den Kısa Kısa

Edirne'den Kısa Kısa

22.02.2018 - 16:01 | Son Güncellenme:

Mazot ve gübre desteği ödemeleri

Edirneden Kısa Kısa

EDİRNE (AA) - AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, mazot ve gübre desteği ödemelerinin yarın başlayacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Akmeşe, yaptığı yazılı açıklamada, üretici destekleme ödemelerinin kimlik numarasının rakamlarına göre olacağını belirtti.

İlk ödemenin yarın olacağını aktaran Akmeşe, "Değerli üreticilerimiz, sevgili hemşehrilerimiz, T.C kimlik numarası son rakamı 0-2 olanlar yarın saat 18.00'dan sonra, kimlik numarası sonu 4-6 olanlar 2 Mart Cuma günü saat 18.00'dan sonra, kimlik numarasının sonu 8 olanlar 9 Mart Cuma günü saat 18.00'den sonra mazot ve gübre desteği ödemelerini çekebileceklerdir. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

- Çiçek yerine bağış yapmalarını istedi

Edirne'de bir iş adamı açılışını yapacağı süpermarket için çiçek gönderecek kişilerin, şehit aileleri ve gazilere bağış yapmalarını istedi.

Haberin Devamı

Edirneli iş adamı ve Öz Ar Market sahibi Rıfat Mitrani, gazetecilere yaptığı açıklamada, açılışını yapmaya hazırlandığı süpermarkette 35 ile 40 kişinin çalışacağını, diğer marketlerle birlikte yaklaşık 120 aileye ekmek kapısı açtığını belirtti.

Edirne'yi çok sevdiğini tam bir Edirne aşığı olduğunu anlatan Mitrani, "Bize hayırlı olsun diye telefon açan arkadaşlara da söyledik, çiçek gönderecek kişilere de 'Bağış yapın makbuzlarını da bana gönderin' dedim. Yüksek miktarda bir bağış bekliyorum. Yaklaşık 8 milyon yatırım yaptık. Açılışta 3 gün indirimli satış yapacağız. Kampanyadaki malları maliyet koymadan satışa sunacağız. En az yüzde 13-14 zararla satacağız." dedi.

- Keşan'da mezbahaya yeni yatırımlar yapılacak

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, belediyenin mezbaha işletmeciliğini ziyaret etti.

Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, mezbahaya yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Yeni dönemde, soğuk hava deposu ve güneş enerji panelleri yapacaklarını anlatan Özcan, "Soğuk hava deposu ve güneş panellerini belediye eliyle Ticaret Borsamıza para ödetmeden yaptıracağız." diye konuştu.

Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Necmi Kaymaz da belediye ile yaptıkları protokol çerçevesinde, mezbahaya güzel hizmetlerin yapıldığını dile getirerek, protokolün, çevre il ve ilçelere örnek olduğunu söyledi.