Edirne Edirne'den Kısa Kısa

Edirne'den Kısa Kısa

19.04.2018 - 11:41 | Son Güncellenme:

.

Edirneden Kısa Kısa

EDİRNE (AA) - Uzunköprü'de, şehit polis Ahmet Can anısına doğa yürüyüşü düzenlenecek.

Haberin Devamı

Altınyazı Köyü Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, 22 Nisan'da şehit polis anısına köyde düzenlenecek doğa yürüyüşüne tüm vatandaşların katılabileceği ifade edildi.

Açıklamada, yürüyüşün ardından şehit polis Can için mevlit okutulacağı kaydedildi.

- Hububat ekimi

Tarım Danışmanı ve Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri Derneği Muhasip Üyesi Lütfü Açar, hububat ekiminde son dönem uygulamalarının yapıldığını bildirdi.

Açar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bitkisel üretimde 3 evrenin olduğunu belirtti.

Hububat ekiminin önemli bir safha olduğunu söyleyen Açar, şunları kaydetti:

"Bunlardan birincisi ekim öncesi hazırlık, ikincisi ekim esnasındaki davranışlar, üçüncüsü ise ekim sonrası uygulamalardır. Şu anda hububat üreticimiz son evre uygulamalarını gerçekleştiriyor. Üreticilerimiz, ekilişlere nitrat uygulamasının yanı sıra, pas hastalıklarına karşı ilaçlamalarını yapıyorlar. Şu dönemde hububattaki kaliteyi ve verimi olumlu yönde etkileyen nitrat uygulaması yapılmakta. Bu son derece önemli. Tabi havaların yağışsız devam etmesi, bu uygulamanın bir handikapı olarak görülebilir. Fakat önümüzdeki günlerde düşebilecek yağış sonrasında bu uygulama olumlu sonuç verecektir. Ayrıca, yazlık ekilişlerinde de hazırlık dönemindeyiz. Ayçiçek ekilişlerinin hazırlıkları yapılıyor. Bu sezonun da hayırlı olmasını temenni ederim."

Yazarlar