Edirne Edirne'den Kısa Kısa

Edirne'den Kısa Kısa

03.05.2018 - 16:16 | Son Güncellenme:

.

Edirneden Kısa Kısa

EDİRNE (AA) - Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Haskovo Ticaret ve Sanayi Odası ve Trakya Sürdürülebilir Kalkınma Kuruluşu tarafından ortaklaşa yürütülen "Trans Gurme Tur" projesi kapsamında Bulgaristan'ın Harmanlı kentinde Bulgar yemek ve içeceklerinin tanıtıldığı "Gastronomi Sergisi" açıldı.

Haberin Devamı

ETSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, etkinlikte konuşan ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, proje kapsamında yöresel lezzetlerin tanıtımının sağlandığını söyledi.

Projenin iki ülke yeme içme kültürüne katkı sunduğunu ifade eden Zıpkınkurt, şunları kaydetti:

"Haskovo Ticaret ve Sanayi Odası ile geçmişten günümüze değin onlarca Avrupa Birliği projesi yürüttük. Her birini de başarı ile tamamlayarak bölge ekonomimize katkı sağladık. Bugün burada yer alan 50 stant da, her biri birbirinden değerli yöresel lezzetleri tanıyoruz. Toplumsal kültürümüzün bir parçası olan yeme içme geleneklerimizi birbirimize sunuyoruz. Bu gibi etkinlikler, alternatif turizm türlerinin geliştirilmesine olanak tanıyor. İnanıyorum ki gerçekleştirdiğimiz bu proje de, diğer projelerimiz gibi başarıya ulaşacak ve her iki bölgenin Gastronomi Turizmi’ne katma değer yaratacak."

Haberin Devamı

Bulgaristan'a özgü tatların yer aldığı sergiye vatandaşlar ilgi gösterdi.

- Özel çocuklarla bir araya geldiler

Trakya Üniversitesi (TÜ) Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri, özel çocukların eğitim gördüğü Faika Erkurt Özel Eğitim İlkokulu'nda öğrencilerle bir araya geldi.

Bölümün uygulama etkinlikleri çerçevesinde gerçekleşen etkinlikte özel öğrencilerle birlikte bahar temalı resim çizimi yapılırken, kuaförler eşiliğinde öğrencilerin saçları şekillendirildi.

Etkinlikte öğrencilere kişisel bakım seti hediye edildi.

- Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği üyeleri Edirne'de buluşacak

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Edirne Şube Başkanı Melike Özbey, derneğin şubeler toplantısının Edirne'de gerçekleşeceğini bildirdi.

Özbey, yaptığı yazılı açıklamada, toplantının 4-5 Mayıs tarihlerinde gerçekleşeceğini ifade etti.

Kentteki bir otelde gerçekleşecek toplantıya TÜKD Genel Başkanı Gaye Erbatur'da katılacak.

- "Senede Bir Gün" projesi

Edirne Bahçeşehir Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek amacıyla "Senede Bir Gün" projesi gerçekleştirdi.

Edirne Bahçeşehir Anadolu ve Fen Lisesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentteki bir işletmede düzenlenen etkinlikte öğrenciler çeşitli dans ve müzik gösterisi sundu.

Haberin Devamı

Okul müdürü Aysun Yiğitsoy, öğrencilerin hem akademik hem sosyal alanlarda başarı gösterdiğini ifade etti.

Projede emeği geçenlere teşekkür eden Yiğitsoy, şunları kaydetti:

"Biz bu akşam bir hayali gerçeğe dönüştürdük. Bizler, hayatta doğru öykülerin kahramanı olmak için sadece kendi öykülerini yazmayıp başka öykülerin de kahramanı olan kocaman yürekli öğrencilere, bize her zaman inanan ve destek veren velilere sahibiz. Bizler için önemli olan her alanda devamlılık ve başarı sağlamaktır."

Etkinliğe, Edirne Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hicran Balı, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve davetliler katıldı.