Edirne “Edirne Gezileri” Devam Ediyor

“Edirne Gezileri” Devam Ediyor

03.11.2016 - 16:33 | Son Güncellenme:

.

“Edirne Gezileri” Devam Ediyor

Edirne Belediye’si her hafta bir mahallesindeki vatandaşlarını kentin tarihi ve kültürel yerlerini ücretsiz gezdirmeye devam ediyor.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce düzenlenen, ‘Edirne Gezisi’nin bu haftaki konuğu olan Menzilahir Mahallesi’nde yaşayan kadınlarıyla, belediye meclis salonunda bir araya geldi.
Edirne Gezisi’ne katılan Menzilahir Mahallesi’nde yaşayan kadınlar, TOKİ yerleşim bölgesi, Sarayiçi bölgesi, Sultan II.Beyazıt Külliyesi, Balkan Şehitliği, Karaağaç bölgesi, Lozan Anıtı, Protokol Evi, Edirne Asker Hastanesi Şehitliği, Belediye Kadın Merkezleri’ni ziyaret ederek Edirne’yi yeniden keşfettiler.
Gezinin son durağı olarak Edirne Belediyesi’ne gelen Menzilahir Mahallesi sakinlerini Belediye Meclis Salonu’nda ağırlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kadınlarla tek tek sohbet ederek, mahalleleri hakkında sorunlarını dinledi. Gürkan kadınların, “Başkanım sizi mahallemize bekliyoruz. Eşlerimizin ve gençlerimizin isteği de bu şekilde” diyerek, mahallerine davet etmesi üzerine “Söz, mahallenize yarın geliyorum” dedi ve bir gün önce söz verdiği gibi, Menzilahir Mahallesi’ni ziyaret etti. Gürkan, “Kadınlarımız, analarımız hep önceliğimiz olmuştur. Menzilahir Mahallesi sakinleri ile sık sık bir araya gelsek te, kadınlarımıza verdiğimiz sözü tutmak gerekirdi” dedi.
Menzilahir Mahallesi’nde, kahvehaneleri ve esnafı ziyaret eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, mahallelinin yoğun ilgisi ile karşılandı. Her hafta birkaç mahalleye giderek, kahvehane ya da esnaf ziyaretleri ile Edirne halkıyla bir araya geldiğini ifade Gürkan, mahallelerin sorunlarıyla ilgili muhtarlarla sürekli iletişim halinde olduğunun da altını çizdi.