Gündem Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'da okullar tatil mi? İlk açıklama

Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'da okullar tatil mi? İlk açıklama

10.01.2017 - 11:31 | Son Güncellenme:

Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'da okullar tatil mi? Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitimde aksamalar devam ediyor. Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'da 11 Ocak Çarşamba okullar tatil mi merak konusu.

Edirne, Kırklareli, Tekirdağda okullar tatil mi İlk açıklama

Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'da okullar tatil mi sorusu öğrenciler tarafından oldukça merak ediliyor. Cuma günü akşam saatlerinde başlayan kar yağışı yurt genelinde etkisini sürdürüyor. Hafta başından itibaren yoğun kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitim ve öğretime ara verildi. Peki Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'da okullar tatil mi?

Haberin Devamı

EDİRNE

Edirne Valiliği, yoğun kar yağışı beklentisi nedeniyle kentte eğitime verilen 1 günlük arayı uzattı. Valilikten yapılan açıklamada bugün okulların yanı sıra resmi kurumlarda çalışan hamile ve engellilerin de idari izinli sayılacağını açıkladı.

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisinde olan Edirne'de valilik yoğun kar yağışı beklentisi nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda bugüneğitime 1 gün süreyle tatil edildiğini açıkladı. Valilik açıklamasında, "İlimizde yaşanmakta olan elverişsiz hava şartları, bu duruma bağlı kötü yol koşulları ve meteorolojik bilgilere göre kar yağışı beklenmesi nedeniyle merkez ve ilçelerde resmi-özel ilköğretim ve orta öğretim okulları ve kurumlarında Valilik kararı ile 11/01/2017 Çarşamba günü eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelde 11/01/2017 Çarşamba günü idari izinli sayılacaktır" denildi.

Haberin Devamı

Edirne Valiliği, geçen Cuma, Pazartesi ve bugün de kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime 1'er gün ara verildiğini açıklamıştı.

KIRKLARELİ

Kırklareli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okulların bugün da tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de bugün idari izinli sayılacağı bildirildi.

Bu ilçelere bağlı 94 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekipler, hem yolların trafiğe açılması hem de diğer yolların kapanmaması için yoğun çaba gösteriyor.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki okullarda eğitime 1 gün daha ara verildi.

Tekirdağ Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okulların bugün de tatil edildiği belirtildi.