Gündem Edirne’ye Yunan ve Bulgar akını

Edirne’ye Yunan ve Bulgar akını

21.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Euro ve Bulgar levasının alım gücünün yüksek olması nedeniyle komşu ülkelerden Edirne’ye düzenlenen alışveriş turları bölge esnafını sevindiriyor.

Edirne’ye Yunan ve Bulgar akını

Yunan ve Bulgar kadınlar alışveriş için “sosyete pazarı” olarak bilinen cuma pazarının kurulduğu günü tercih ediyor. Perdeden kıyafete, züccaciyeden makyaj ürünlerinin bulunduğu pazarda komşu kadınlar uygun fiyata alışveriş yapmanın tadını çıkarıyor.

Haberin Devamı

‘Yunanca öğrendiler’

Cuma pazarında tezgâh açan Necmettin Bilir, pazara Türk müşteri kadar Yunan ve Bulgar müşterilerin geldiğini belirterek, “Yabancı misafirlerimizi döviz bürosunda paralarını bozdurup geliyor ya da pazarın içinde de euro ve leva ile satış oluyor” diye konuştu. Tarihi Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış sınırların sadece harita üzerinde kaldığını anlatarak, “Edirne’ye gelen ziyaretçiler Türkçe, esnafımız da Yunanca, Bulgarca biliyor” dedi.

Dövizdeki artışının yurt dışından Edirne’ye gelenler için avantaj oluşturduğunu ifade eden Sanış, şunları söyledi: “Bundan dolayı Edirne, Yunanistan ve Bulgaristan’dan gelen için cazip hale geldi. 28 Ekim’de Yunanlıların Ohi Bayramı var. Bayram tatillerini de burada geçirenler olabiliyor. Bu hareketlilik esnafın yüzünü güldürüyor. Edirne ekonomisini bir nebze onlar ayakta tutabiliyor diyebiliriz."