Edirne Edirneli kadınların Vali Şahin'den yurt dışı talebi

Edirneli kadınların Vali Şahin'den yurt dışı talebi

19.05.2015 - 12:42 | Son Güncellenme:

Bulgaristan Türkiye İPA Sınır Ötesi işbirliği programı kapsamında ’Kadın Her Yerde Kadındır’ projesi kapsamında yurt dışına çıkan Edirne kadınlar, Vali Dursun Ali Şahin’den tekrar gezi talebinde bulundu.

Edirneli kadınların Vali Şahinden yurt dışı talebi

Bulgaristan Türkiye İPA Sınır Ötesi işbirliği programı kapsamında ’Kadın Her Yerde Kadındır’ projesi kapsamında yurt dışına çıkan Edirne kadınlar, Vali Dursun Ali Şahin’den tekrar gezi talebinde bulundu.
Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından hazırlanan Bulgaristan Türkiye İPA Sınır Ötesi işbirliği programı kapsamında ’Kadın Her Yerde Kadındır’ projesinin kapanış programı protokol evinde gerçekleştirildi.
Kapanış programında Roman kadınların Vali Dursun Ali Şahin’den istekleri renkli görüntülere sahne oldu. Daha önce yaşadığı şehrin dışına çıkmamış olan Roman kadınlar, proje kapsamında Bulgaristan ve Yunanistan’a yaptıkları gezileri unutmadıklarını belirterek Vali beyden tekrar yurt dışı gezisi talebinde bulundu.

Haberin Devamı


"YUNANLILARIN DİLLERİNDEN ANLAMADIK AMA ÇOK GÜZEL DOSTLUKLARIMIZ OLDU"


Kapanış programında söz alan kursiyer Nimet Özfidan, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin sayesinde Bulgaristan’a ve Yunanistan’a gittiklerini belirtti. Özfidan yapılan proje kapsamında Yunanlıların dillerinden anlamadıklarını ama çok güzel dostluklar kurduklarını belirterek, "Çok güzel yaşantımız oldu. Allah Vali beyimden razı olsun. Vali beyim sayesinde bu projede bizleri yurt dışına bir daha gönderirse, bir daha yaşatırsa vali beyimden memnun oluruz. Gönlümüz, saygımız, vali beyimden yana. Onu çok seviyoruz. Yine bir proje istiyoruz ondan, Allah razı olsun ondan nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Seni seviyoruz, gönlümüz seninle" diye konuştu.
Roman kadınlardan Teyfide Orçin de Vali Şahin’e hitaben, "Ben 52 yaşındayım, hiç yaşamamışım, Edirne’den başka hiçbir yeri bilmiyorum, görmedim. Sayenizde 2 gün nasıl yaşadık anlatamam, Allah senden bin kere razı olsun. Senden ricamız vali beyim hazır pasaportlarımız varken, bize bu imkanı bir daha sunar mısın? Gönder bizi be sayın valim gezelim. Pasaportların günü geçmeden gidelim yaşayalım sayın valim sayende. İnanın yatıyorum kalkıyorum size dua ediyorum" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı


"BİR ÇOK KIZIMIZ ALDIKLARI KURSLARDAN SONRA TEKSTİL FABRİKALARINDA İŞE BAŞLADI"


Projeye iki grup halinde 50 kadının katıldığını belirten Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hicran Balı, proje ile ilgili bilgiler verdi. Projeye katılan kadınların, aile sağlığı, aile planlaması, erken yaşta evliliğin sakıncaları, hijyen, görgü kuralları ve diksiyon eğitimi aldıklarını belirten Balı, "Bir çok kızımız aldıkları kurslardan sonra ilimizde faaliyet gösteren tekstil fabrikalarında işe başladı. İkinci grupta yer alan 50 yaş üzeri bayanlar için de yemek kursları, meyve sabunu kursları ve dikiş kursları verildi" dedi.


"GAYET YERİNDE BİR TALEPLERİ OLDU"


Kapanış programına katılan Vali Dursun Ali Şahin ise, "Proje kapsamında kadınlarımız ilk kez yurt dışını gördüklerini ifade ettiler. Gayet yerinde bir talepleri oldu. Çünkü sadece Edirne’de yaşayan bir insan dünyanın Edirne’den ibaret olduğunu bilir. Ben de yurt dışına gittikçe daha da ufkumun genişlediğini gördüm. Ama bu hanımlarımız bir kez gittiler bundan sonra artık yurt içini gezsinler bakalım. Şimdi yurt dışını tamamladılar, şimdi bir de yurt içine gönderelim. İstanbul’a, Bursa’ya ve Çanakkale’ye gönderelim. Bir de oraları görsünler" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından projeye katılan kadınlara Vali Dursun Ali Şahin tarafından belgeleri ve hediyeleri verildi.