Edirne Edirnespor'dan Olaylı Maça Açıklama

Edirnespor'dan Olaylı Maça Açıklama

25.01.2017 - 13:19 | Son Güncellenme:

.

Edirnespordan Olaylı Maça Açıklama

Edirnespor Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Üner, Edirnespor ile Çorluspor 1947 takımları arasında oynanan maçta protokolde çıkan kavgaya ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Görüntüler gerçeği ortaya koyuyor” dedi.
Edirnespor tesislerinde Edirnespor Başkanı Savaş Üner ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı basın toplantısında konuşan Başkan Savaş Üner, 22 Ocak 2017 Pazar Günü, Çorlu General Basri Saran Stadyumu’nda Çorluspor 1947 ile Edirnespor arasında gerçekleştirilen maçta çıkan olaylarla ilgili basında yer alan ve Edirnespor yönetimi ile taraftarlarını suçlayan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Bölgesel Amatör Lig’de oynanan karşılaşmada olayların, maçtan bir gün önce Edirnespor oyuncularını taşıyan takım otobüsünün boyanarak zarar verilmesiyle başladığını ifade eden Üner, maçın olduğu tarih 22 Ocak Pazar günü sabah saatlerinde, taraftarları taşıyan otobüsün Edirne’den Çorlu’ya doğru yola çıktığını aktardı.
Taraftarların bulunduğu otobüsün Çorlu girişinde Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından durdurulduğunu belirten Üner, polis ekipleri tarafından hem otobüste hem de taraftarların üzerinde gerekli aramaların yapıldığını, burada yapılan aramanın ardından otobüsün, hiçbir noktada durmadan polis korteji eşliğinde maçın yapılacağı Çorlu General Basri Saran Stadyumu’na doğru hareket ettiğini belirtti.
Edirnespor yönetimi olarak Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan ile birlikte protokol tribününde yer aldıklarını anlatan Üner, “İlk yarının 1-0 Edirnespor’un üstünlüğü ile tamamlamasının ardından soyunma odasına gittim. Başkan Yardımcımız Hakan İşcan, protokol tribünde kaldı. İkinci yarı başlamadan hemen önce protokol tribününe gelirken, tanımadığım bir şahıs önümü kesti. Benim yanıma gelmeden önce de yönetici arkadaşlarıma ‘Başkan beye bir çift sözüm var. Lütfen müdahale etmeyin’ demiş. Daha sonra beni tehdit ederek, ‘Burada oturacaksın, yerinden kalkmayacaksın’ diye konuşarak, küfür etti. Ben olayları yatıştırmak adına, o şahsı alttan aldım ve protokol tribündeki yerimi aldım” dedi.

“Sözlü ve fiziksel şiddete maruz kaldık”
Söz konusu şahsın küfürlere ve hakaretlere devam ettiğini ifade eden Üner, “’Arkadaşlar yeter lütfen susalım’ diye tepki gösterdim. Protokol tribününde bulunan bir kişi yanıma gelerek, şiddetli bir şekilde yumruk attı. Ben daha sonra oradan uzaklaştırıldım. Başkan Yardımcımız Hakan İşcan, olayları yatıştırmak adına orada kaldı ama Hakan İşcan’ın olayları yatıştırmak adına gösterdiği tüm çabalar da sonuç vermedi. Protokol tribününde yer alan kişiler tarafından sözlü ve fiziksel şiddete maruz kaldı” diye konuştu.

"Protokol tribününde güvenlik önlemi yoktu"
Protokol tribününde herhangi bir güvenlik önleminin alınmadığına dikkat çeken Üner, “Bulunduğumuz tribünde polis memuru dahi görevlendirilmemişti. Olayları yatıştırmak için Başkan Yardımcımız Hakan İşcan ile birlikte büyük çaba harcadık ancak verdiğimiz çabalar sonuç vermedi. Yaşanan olaylar kameralara çok açık ve net yansımasına rağmen basında saldıran taraf olarak gösterilerek, kamuoyunun önünde suçlu duruma düşürülmek istendik” dedi.

“Hiçbir yönetici gözaltına alınmadı”
Basına yansıyan olaylarda Edirnespor yönetiminin gözaltına alındığı gibi iddiaların da yer aldığını belirten Üner, “Edirnespor yönetiminden ve taraftarlarından hiç kimse gözaltına alınmadı. Karakola dahi götürülmedi. Çorluspor yönetimi ve taraftarları tarafından daha fazla saldırıya maruz kalmamamız için güvenlik amacıyla emniyet ekipleri eşliğinde stadyum dışına çıktık” ifadelerini kullandı.

“Motivasyonumuz düştü, kazanmamız gereken maçı kaybettik”
Maçın ilk dakikasından itibaren Edirnespor’un üstün taraf olduğuna dikkat çeken Üner, “İlk yarıyı 1-0 önde tamamladık. Ancak ikinci yarıda yaşadığımız bu olaylar takımımızın motivasyonunu düşürdü. Büyük bir baskı altında oyuna devam eden takımımız, maçı 2-1 kaybetti. Kazanmamız gereken maçı maalesef kaybettik. Üstelik taraflı habercilikle kamuoyunun gözü önünde suçlu duruma düşürülmek istendik” şeklinde konuştu.