Balıkesir EDREMİT’İN ZEYTİNLİKLERİ 6 YILLIĞINA İCARA ÇIKTI

EDREMİT’İN ZEYTİNLİKLERİ 6 YILLIĞINA İCARA ÇIKTI

08.04.2015 - 17:31 | Son Güncellenme:

.

EDREMİT’İN ZEYTİNLİKLERİ 6 YILLIĞINA İCARA ÇIKTI

Edremit Belediyesi bünyesinde bulunan zeytinliklerin 6 yıllığına kiraya verilmesi için ihale süreci başladı. İlk gün 27 ihalenin yapıldığı zeytin mahsulleri ihalesinde üç gün boyunca sürecek toplam 76 ayrı ihale ile belediye zeytinlikleri 6 yıllığına kiraya verilecek.
Edremit Belediyesi tarafından daha önce her yıl yapılan zeytin mahsulleri 6 yıllığına icara verilmesi için ihale süreci başladı. Belediye encümeni huzurunda yapılan ihalelerin ilk gününde toplam 27 ihale yapıldı. Üç gün boyunca sürecek olan ihalelerde Edremit Belediyesi’ne ait toplam 189 parça zeytinlik, 6 yıllık toplam verimi 31 bin 302 çuval zeytin mahsulü üzerinden 76 ayrı ihale ile 6 yıllığına kiraya verilecek. İhaleleri kazananlar 6 yıl boyunca zeytinliklerin mahsullerin toplama hakkı kazanacaklar. Zeytinliklerin her türlü bakımı ve giderleri de ihaleyi kazananlar tarafından karşılanacak.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Edremit Belediyesi’nin olan tüm mallar Edremitli yurttaşlarımızın. Biz sadece halkımızın bize verdiği yetki ile bu malları en iyi şekilde yönetmeye çalışıyoruz. Edremit’in mallarından vatandaşlarımız en iyi şekilde yararlansınlar diye Edremit merkez, Zeytinli, Güre, Kızılkeçili, Avcılar, Narlı Dereli, Kadıköy, Çamlıbel, Yaylaönü, Bostancı, Çıkrıkçı, Beyoba, Kavlaklar, Tahtakuşlar ve Yolören Mahallelerimizde belediyemize ait zeytinlikleri icara çıkardık. Zeytin sektöründe bir sene var yılı, bir sene yok yılı olmasını da göz önüne alarak hazırlanan şartname üzerinden belediye encümenimiz huzurunda yapılan ihaleler ile 6 yıllığına kiraya vereceğiz. İhaleleri kazanacak üreticilerimiz her türlü bakımı yapmak sureti ile 6 yıl boyunca zeytinleri toplayabilecekler. Ayrıca gübre ve mazot desteği alabilecek, zeytinyağı priminden faydalanıp, iyi tarım uygulamalarından da yararlanabilecekler” dedi.