Balıkesir Edremit'te “Fotovoltaik Sistemler Uzmanlık Eğitimi" Başarıyla Tamamlandı

Edremit'te “Fotovoltaik Sistemler Uzmanlık Eğitimi" Başarıyla Tamamlandı

30.09.2017 - 13:25 | Son Güncellenme:

.

Edremitte “Fotovoltaik Sistemler Uzmanlık Eğitimi Başarıyla Tamamlandı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Edremit Kaymakamlığı, Edremit Belediyesi, Edremit Meslek Yüksekokulu ve çeşitli kuruluşların desteği ile hazırlanan "Edremit Yüzünü Güneşe Dönüyor" Fotovoltaik Sistemler Teknik Destek Eğitimi sertifika töreni Edremit Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda yapıldı.
Sertifika töreni Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Edremit Kaymakam Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği Başkanı Cahit İnceoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Sakarya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Mehmet Baştürk, Rektör Yrd. Prof. Dr. İlter Kuş, Balıkesir Üniversitesi Senato Üyesi Prof. Dr. İrfan Ay, Edremit Sivil Havacılık Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan, Edremit Zeytincilik Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr.Tuğba Öncül Abacıgil, Burhaniye Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Aytekin Ulutaş, katılımıyla gerçekleşti.
Sertifika töreninde açılış konuşmasını yapan Edremit Meslek Yüksekokulu Müdürü Raif Sakin Güneş Enerjisi Fotovoltik Sistemler Teknik Destek eğitiminin önemli bir eğitim olduğunu vurgulayarak, “dış piyasada kişi başı 3000 TL gibi bir maliyeti olan Güneş Enerjisi Fotovoltaik Sistemler üzerine verilen uzmanlık eğitiminin projemiz sayesinde 90 kişiye ücretsiz olarak verilmesi ilçemize 270 Bin TL’lik katma değer sağlamıştır" dedi.
Edremit Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Onur Süer, Ticaret Odası olarak ilçe ekonomisine katkı sağlayacak ter türlü projeye destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Ardından Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı yaptığı konuşmada "İlçemiz için çok önemli gördüğüm bu projemizin başarıyla tamamlanmasından dolayı büyük mutluluk duymaktayım. Bu projemizin ilçemize büyük fayda sağlayacağına inanıyorum."dedi. Kaymakam sırmalı emeği geçen kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek "Eğitimimize devam eden katılımcılarımıza, önemli bilgileriyle bizi aydınlatan değerli hocamıza teşekkürlerimi sunuyorum. Eğitime katılan tüm katılımcılarımızdan burada öğrendikleri bilgiler ışığında kendi sektörlerinde fotovoltaik güneş enerjisi sistemi kurmalarını ve bu sistemi yaygınlaştırmalarını, dolayısıyla güneş enerjisinde Edremit ilçemizin adını ön plana çıkarmalarını özellikle istiyorum. Eğitimimiz sonucu yetkinlikleri artan ve fotovoltaik sistemler konusunda uzmanlaşan katılımcılarımızdan İlçemiz ve bölgemizin için hayırlı çalışmalar yapmalarını bekliyorum" dedi.
Güneş Enerjisi Fotovoltaik Sistemler konusunda uzmanlık eğitimini başarıyla tamamlayan 90 katılımcıya Uzmanlık sertifikaları protokol tarafından verildi.