Balıkesir Edremit Ziraat Odası Meclis Başkanı Çetin:

Edremit Ziraat Odası Meclis Başkanı Çetin:

05.06.2017 - 17:59 | Son Güncellenme:

"Güzel bir tercihle dünya ikinciliği hedeflendi zeytin üretiminde. 300 bin ton rekolteye ulaşmak üzereyiz. Yavaş yavaş bunun meyvelerini alıyoruz."

Edremit Ziraat Odası Meclis Başkanı Çetin:

BALIKESİR (AA) - Edremit Ziraat Odası Meclis Başkanı TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birlik Başkanı Cahit Çetin, sanayinin geliştirilmesi ve üretimin desteklenmesi amacıyla bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısından, zeytincilikle ilgili bölümlerin çıkarılmasını istedi.

Haberin Devamı

Ziraat Odası'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Çetin, 32 kooperatif ve 28 bin ortak adına burada olduğunu kaydetti.

Çetin, "Komisyonda süre olarak bugün ve yarın var. Oradaki arkadaşlarımızdan, milletvekillerinden bir kez daha düşünmelerini istiyorum. Tabi ki maden bir değerdir ama bir değeri, diğer bir değeri tahrip ederek elde etmenin ne kadar doğru olduğunun aklıselim bir şekilde düşünülmesini talep ediyorum. Büyük bir kamu yararı varsa, bütün toplum menfaatini ilgilendirecek bir durum varsa orada arayalım madeni. Bütün ağaçları aynı sepete koyup da bu ülkenin karşılaşacağı zorlukları açık hale getirmenin faydası olacağını düşünmüyorum." dedi.

Türkiye'de geçtiğimiz yaklaşık 12-13 sene içerisinde tarımda önemli adımlar atıldığına dikkati Çetin, "Güzel bir tercihle dünya ikinciliği hedeflendi zeytin üretiminde. 300 bin ton rekolteye ulaşmak üzereyiz. Yavaş yavaş bunun meyvelerini alıyoruz. Kırsal kalkınmayla eski para ile katrilyonlar harcandı. Bazı aksamalar var tabi ki ama bunlar telafi edilebilir. Önemli olan telafisi olmayan zararlar vermemek." ifadelerini kullandı.