Siyaset Efsaneye son görev

Efsaneye son görev

07.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhammed Ali’nin cenaze töreni için ABD’nin Kentucky eyaletinin Louisville kentine gidecek. Cenazeye Erdoğan’ın yanı sıra Ürdün Kralı Abdullah’ın da katılacağı açıklandı

Efsaneye son görev

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, boksun efsanevi ismi Muhammed Ali’nin cenaze töreni için ABD’ye gidecek.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Müslümanlar nezdinde de müstesna bir yeri olan Muhammed Ali’nin cenaze törenine iştirak etmek üzere çarşamba gecesi yola çıkacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhammed Ali’nin ABD’deki Müslüman toplumunun liderlerinden İmam Zaid Şakir tarafından perşembe günü kıldırılacak cenaze namazında saf tutacak.

Erdoğan da konuşacak

Haberin Devamı

Muhammed Ali’nin cuma günü Kentucky eyaletinin Louisville kentinde düzenlenecek cenazesine katılacak isimler arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Ürdün Kralı Abdullah gibi isimlerin de olduğu açıklandı.

İslami geleneklere uygun olarak kentteki Özgürlük Salonu’nda gerçekleştirilecek cenaze töreninde Erdoğan, Ürdün Kralı Abdullah ve eski ABD Başkanı Bill Clinton da bir konuşma yapacak. Ünlü boksörün aile sözcüsü Bob Gunnell, ‘Muhammed Ali’nin on yıllar öncesinde kendi cenaze töreniyle ilgili planlar yaptığını belirtti.

Cenazenin düzenleneceği salon, Ali’nin ilk profesyonel müsabakasına çıktığı yer olarak önem taşıyor. Salonun ayrıca 18 bin kişiye ev sahipliği yapabilmesi de katılımcıların yoğun olması nedeniyle önemli. Cenazeye Budistlerin ruhani lideri Dalay Lama’nın da davet edildiği ancak kendisinin katılamayacağını bildirdiği ifade edildi.