Afyonkarahisar EGAFED’DE AHMET VOLKAN TURGUT YENİDEN BAŞKAN

EGAFED’DE AHMET VOLKAN TURGUT YENİDEN BAŞKAN

25.01.2015 - 18:34 | Son Güncellenme:

.

EGAFED’DE AHMET VOLKAN TURGUT YENİDEN BAŞKAN

Ege Akdeniz Bölgesi Genç İşadamları Federasyonu’nun (EGAFED) Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen 8. Olağan Genel Kurul toplantısında Ahmet Volkan Turgut güven tazeledi.
Kentteki termal bir otelde gerçekleştirilen genel kurul toplantısına çok sayıda federasyon üyesi işadamı ve girişimci katıldı. Toplantının açılışında konuşan EGAFED Başkanı Ahmet Volkan Turgut, işadamları olarak 2000’li yıllarda Türkiye’nin yaşadığı badireleri hatırlatarak, ekonomik anlamda bugünün değerinin iyi bilinmesi gerektiğini ifade etti. Turgut, “EGAFED gibi dinamik, heyecanlı ve planlı adımlar atarak benzerleri içinde en aktif bir federasyon olan EGAFED’e 2 yıl boyunca başkanlık etmek, emin olun hayatımın en büyük şerefi, onuru ve gururudur. Ortak akıl, başarmak ve paylaşmak üçgeninde yönetim kurulu üye arkadaşlarımla beraber EGAFED’in tüzüğü, değerleri ve amaçları doğrultusunda görevlerimizi yerine getirmeye çalıştık. Ve yine EGAFED olarak sinerji yaratan bir sivil toplum örgütü olmaya ve genç işadamlarımızın gücü ve dinamizmini yansıtacak çalışmalar yapmaya özen gösterdik. 2000’li yılların başında bu ülkenin hangi badireleri atlattığı, hangi zorlukları yaşadığı hala hafızalarımızdadır. O yüzden biz bugünlerin değerini herkesten daha iyi biliyoruz. Son 10 yılda Türkiye’nin kalkınmasındaki en önemli unsur, güven ve istikrar ortamı oldu. Özel sektörle istişare edilerek hayata geçirilen reformlar, Türkiye’nin itici gücü oldu. Bu süreç aynı zamanda Türk özel sektörünün de neleri başarabileceğini tüm dünyaya gösterdi, rüştünü ispat etti. Büyük bir başarı hikayesi yazdı. Özel sektörümüz küresel krizin ortasında üretmeye, çalışmaya, alıp satmaya devam etti. Ülke ekonomisini büyütmeyi başardı. İşte bu salonda gördüğünüz insanlar bu azmi ve cesareti gösteren Türk özel sektörünün asli temsilcileridir” dedi.
“TÜRKİYE’NİN 2023 HEDEFLERİNE ULAŞABİLMESİ İÇİN YENİ YATIRIM VE YATIRIMCILARA İHTİYAÇ DUYDUĞU YADSINAMAZ”
Türkiye’de her zaman ekonomik istikrardan yana olduklarını vurgulayan Turgut, “Her konuşmamızda, her basın toplantımızda veya her açıklamamızda dile getirdik. Bugün yine aynı düşüncede olduğumuzu tekrarlamak istiyorum. Ülkemizde arzu ettiğimiz ekonomik istikrarın, Türkiye için risk alan biz genç işadamlarını daha iyi noktalara taşıyacağına inanıyoruz. Ve yine girişimcilerin desteklenmesi olmazsa olmazlarımızdandı. Bu konu da Türkiye’nin geleceği için büyük önem taşımaktadır. Çalışma dönemimizde Türkiye’nin ekonomik istikrarını bozacak her türlü olumsuzluğa karşı olduğumuzu beyan ettik. Yaşanan olumsuz gelişmeler, ülkemize bugüne kadar nasıl bedel ödettirdiyse, şimdi bunlara daha dikkatli ve sorumlu bir gözle bakmamız gerekiyor. Geride kalan 2 yıllık süreçte EGAFED olarak bölgenin sorunlarının gündeme taşımaya ve çözüm noktasında ivediliği sağlamaya çaba gösterdik. Ekonomik istikrar ile birlikte her konuda toplumsal mutabakatın sağlanması gerektiğine vurgu yaparak, yatırım ve istihdama yönelik ekonomik aktivitelerin ancak güvenli ve istikrarlı ortamlarda gerçekleşebileceğini söyledik. Türkiye’nin ekonomik anlamda büyümesi aynı zamanda iş dünyasının büyümesi anlamına gelmektedir. Aksi durum düşünüldüğünde ise gelişim içinde olan ülkelerin finansal piyasaları da dalgalanır. Belki bir tedirginlik oluşuyor ama biz EGAFED olarak bugüne ve geleceğe yönelik hedef ve planlarımızdan asla geri adım atmamalıyız. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için yeni yatırım ve yatırımcılara ihtiyaç duyduğu yadsınamaz. Türkiye’de her kademede bulunan insanların kendi işinin lideri gibi davranması gerekiyor. Bugün nasıl evde, sosyal hayatımızda, kendi doğal özelliklerimizle liderliği üstleniyorsak, iş hayatında da hepimiz lideriz ve öyle olmak durumundayız. Siyaset ve ekonomi birbiriyle aynı paralelde hareket eden iki farklı etkendir. Bizler siyasetin saldırı sanatı haline getirilmeden yapılmasını, projelerin yarıştığı ve geleceğin inşa edildiği bir anlayış olmasını istiyoruz. Ülke gündeminde yer alan kısır siyasi çekişmeler her zaman iş dünyasının huzurunu kaçırmıştır. Genel anlamda oluşmasını istediğimiz güven ortamı, demokrasi ve dayanışmayı daha da üst seviyelere taşıyacaktır” diye konuştu.
Genel kurulda yapılan seçimde mevcut Başkan Ahmet Volkan Turgut yeniden seçilerek güven tazeledi.