Ege Ege’de 7 ilçeye doğalgaz müjdesi

Ege’de 7 ilçeye doğalgaz müjdesi

10.07.2017 - 04:15 | Son Güncellenme:

EPDK, Aydın Çine ile Denizli’de Acıpayam, Serinhisar ve Sarayköy’e bu yıl, Aydın İncirliova ile Denizli Tavas’a da 2018’de doğalgaz getirecek. İzmir Selçuk’ta da düğmeye basıldı.

Ege’de 7 ilçeye doğalgaz müjdesi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), yurt genelinde 17 ilçeyi daha doğalgaz dağıtım kapsamına aldı. Bu 17 ilçe arasında Ege Bölgesi’nde de 7 ilçe bulunuyor.
İzmir Selçuk’a doğalgazı getirecek olan çalışmalara Subaşı’nda başlandı. Doğalgaz, 11 kilometrelik hatla mümkün olan en kısa sürede Selçuk’a ulaştırılacak. İlk kazmanın vurulduğu törene çok sayıda katılım oldu. Törende, AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, İzmir Doğalgaz Genel Müdürü Burçin Yandımata ve Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı da yer aldı.
Doğalgazın AK Parti hükümetinin en önemli projelerinden biri olduğunu vurgulayan AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, “Verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz. Doğalgaz, bizim dönemimizde yurdun dört bir tarafına ulaştı. Ege Bölgesi de bundan payını fazlasıyla alıyor. Şu anda Selçuk’tayız. Hızlı bir çalışmayla en kısa zamanda buraya doğalgazı getireceğiz” dedi.
İki yılda tamam
Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı da, doğalgazın Selçuk için çok önemli bir hizmet olduğunu belirtti, “İlçemiz, altyapısıyla her geçen gün farklılaşıyor” diye konuştu.
Ege Bölgesi’nde öncelikle doğalgaz hizmeti götürülecek ilçeler arasında Aydın Çine (2017), Aydın İncirliova (2018), Denizli Acıpayam (2017), Denizli Serinhisar (2017), Denizli Sarayköy (2017) ve Denizli Tavas (2018) yer alıyor.
Doğalgaz Piyasası Kanunu kapsamında EPDK tarafından bugüne kadar yapılan ihaleler sonucunda 63 dağıtım bölgesi için dağıtım lisansı verilmişti.
Kanun öncesi lisans verilen 7 adet dağıtım lisansı ile birlikte mevcut durumda 70 doğalgaz dağıtım lisansı yürürlükte bulunuyor.