Gündem Ege’de 718 kaçak göçmen yakalandı

Ege’de 718 kaçak göçmen yakalandı

03.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dün yapılan operasyon ve rutin kontrollerde, toplamda 718 kaçak göçmen deniz yoluyla Yunanistan’a geçmeye çalışırken yakalandı

Ege’de 718 kaçak  göçmen yakalandı

- Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde Yunanistan’ın Midilli Adası’na kaçma hazırlığındaki 268 kaçak yakalandı. Alınan bilgiye göre, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin bir ihbarı değerlendirmesi sonucu, Yunanistan’ın Midilli Adası’na kaçma hazırlığında olan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye ve Afganistan uyruklu 268 kaçak yakalandı. Küçükkuyu rıhtımına getirilen kaçaklara, çevredeki vatandaşların yiyecek yardımında bulunması ardından sınır dışı edilmek üzere Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezi’ne götürüldü.
- Balıkesir’in Ayvalık ilçesi açıklarında ise Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçmeye çalışan 400 kaçak yakalandı. Sahil Güvenlik ekiplerinin rutin devriye görevi sırasında lastik botlarla Midilli’ye gitmeye çalışan kaçakları tespit edilirken, Suriye ve Afganistan uyruklu 400 kaçak yakalandı. Ekipler tarafından Cunda Adası’ndaki Bot Komutanlığına getirilen kaçaklar, sınır dışı edilmek üzere Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.
- Bodrum’dan Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adası’na geçmeye çalıştıkları belirlenen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu toplam 50 Suriyeli kaçak, bindikleri 2’şer metrelik 2 ayrı lastik bot batmak üzereyken Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Bir yatın kaptanını ihbarı sayesinde kurtarılan 12’si çocuk, 10’u kadın toplam 50 Suriyeli kaçaklardar bazılarının bottan düştüğü için üzerlerinin ıslak olduğu belirtildi.