Gündem Ege’de ‘Kurt Filo’dan teftiş

Ege’de ‘Kurt Filo’dan teftiş

20.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, 17 Şubat günü sürpriz bir şekilde, Bandırma’daki 6. Ana Jet Üssü’nden kalkarak, Ege Denizi’nin uluslararası suları üzerinde uçtu.

Ege’de ‘Kurt Filo’dan teftiş

Yaklaşık 50 dakika süren uçuşta, Öztürk komutasındaki “Kurt Filo” uçuşunu Ege boyunca, kuzeyden güneye Midilli, Sakız, İpsara, Ahikerya, İleryoz, İstanköy ve Rodos adalarına 6 deniz mili mesafeden gerçekleştirdi.
Öztürk komutasındaki grubun, Yunan makamlarınca Yunanistan hava sahası sayılan ancak uluslararası hukuka göre uluslararası hava sahası olan 6 deniz mili mesafeden uçuşunu gerçekleştirmesi, bir süre önce Yunanistan Savunma Bakanı Panayiotis Kammenos’un Kardak kayalıkları üzerinde denize çelenk bırakmasına misilleme olarak yorumlandı.
Babakale’den Ege’ye çıktı
Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde dün yer alan açıklamada, “Orgeneral Öztürk komutasındaki dört adet F-16 uçağı, 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan (Akıncı) kalkış yapmış ve 6. Ana Jet Üs Komutanlığı’na (Bandırma) intikal etmiştir. Uçuş için, 162. Filo Komutanlığı’nda, Kurt Filo ve Zıpkın Filo pilotlarının katılımı ile görev brifingi yapılmıştır.
Görev brifinginin ardından, Türk Hava Kuvvetleri pilotları tarafından kış şartlarında deniz üzeri uçuşlarda kullanılan ve pilotun hayatta kalma süresini önemli ölçüde uzatan Hayatta Kalma Kıyafeti, bizzat Orgeneral Öztürk tarafından da giyilerek uçak başı yapılmıştır. Toplam sekiz uçaktan oluşan paket, Orgeneral Öztürk komutasında Babakale noktasından denize çıkarak Ege Denizi’nin uluslararası suları üzerindeki uçuşlarını icraya başlamıştır.”