İzmir Ege'de Teog Heyecanı

Ege'de Teog Heyecanı

26.04.2017 - 12:59 | Son Güncellenme:

İkinci dönem ortak sınavların ilk oturumu tamamlandı

Egede Teog Heyecanı

İZMİR (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen ikinci dönem ortak sınavların ilk oturumu tamamlandı.

Haberin Devamı

Birinci gün oturumu saat 09.00'da başladı. Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi sınavları yapıldı. Her bir sınav için 40 dakika, sınavlar arasında da 30 dakika teneffüs verildi.

İzmir'de sınava 43 bin 914 öğrenci katıldı. Sınava girecek öğrenciler sınav saatinden önce okullara geldi. Veliler de çocuklarını yalnız bırakmadı.

Öğrenciler salonların numarasına göre sınav yerlerine alındı.

Veliler, okul çevresinde heyecanla çocuklarının sınavdan çıkışını bekledi.

- Aydın

Aydın'da 232 okulda yapılan sınava 13 bin 4 öğrenci katıldı.

Efeler ilçesinde sınava girecek öğrenciler, aileleriyle okullarına geldi. Öğrenciler, okul girişinde asılan listeden isimlerine bakıp sınıflara girdi.

Okul çevresinde bekleyen bazı velilerin Kur'an okuduğu, dua ettiği görüldü.

Haberin Devamı

- Uşak

Sınav Uşak'ta da sorunsuz tamamlandı.

Uşak Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, kent genelinde 90 sınav merkezinde 4 bin 688 öğrencinin sınava girdiğini söyledi.

Sınavların sorunsuz olarak tamamlandığını kaydeden Şahin, öğrencilere yarınki oturum için başarı diledi.

- Manisa

Manisa Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada il genelindeki 306 sınav merkezinde,18 bin 345 öğrencinin sınava girdiği bildirildi.

Açıklamada, sınavların sorunsuz olarak tamamlandığı kaydedildi

- Denizli

Denizli'de sınava 13 bin 525 öğrenci katıldı. Sınava girecek öğrenciler velileri ile sınav saatinden önce okullara geldi.

Öğrenciler sınav yerlerine alındıktan sonra okul bahçesinde bekleyen bazı veliler, çocukları için Kur'an okuyup dua etti.

Sınavlar il genelinde 245 okulda gerçekleştirildi.

Yarın yapılacak ikinci oturumda fen bilimleri, Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınav yapılacak.