İzmir Ege'de Teog Heyecanı

Ege'de Teog Heyecanı

27.04.2017 - 12:43 | Son Güncellenme:

-merkezi ortak sınavlar, ikinci gün oturumuyla sona erdi

Egede Teog Heyecanı

İZMİR (AA) - Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ikinci dönem merkezi ortak sınavlar, ikinci gün oturumuyla sona erdi.

Haberin Devamı

Bugünkü oturumda fen bilimleri, inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınavlar yapıldı. Sınavlar saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başladı. Sınavlar arasında 30 dakika teneffüs verildi.

Ortak sınavların ikinci gün oturumuna, İzmir'de 43 bin 914 öğrenci katıldı.

Öğrenciler, ilk ders yazılısı için saat 08.30'dan itibaren sınıf öğrenci yoklama listelerinde belirtilen salonlara alındı.

- Uşak

Uşak'ta, il genelinde 90 merkezde yapılan sınava, 4 bin 688 öğrenci girdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, TEOG'da ikinci günün de sorunsuz olarak tamamlandığını belirtti.

- Denizli

Denizli'de il genelinde sınava 13 bin 525 öğrenci katıldı.

Sınav saatinden önce öğrencilerle okullara gelen veliler, sınava giren çocuklarını okul bahçesinde heyecanla bekledi. Bazı veliler, çocukları için Kur'an okuyup dua ederken, bazıları sınav arasında da çocuklarının heyecanını yenmeye çalıştı.

Haberin Devamı

Sınavlar il genelinde 245 okulda gerçekleştirildi.

Bu arada, TEOG sınavına giremeyen ve geçerli mazeretini belgelendiren öğrenciler, 20-21 Mayıs'ta mazeret sınavlarına girebilecek.

Sınav sonuçları, e-okul sisteminde açıklanacak.