Ege Ege’nin yıldızları BASEK’te buluşuyor

Ege’nin yıldızları BASEK’te buluşuyor

30.03.2017 - 03:55 | Son Güncellenme:

Batıanadolu Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özer Gürbüz, öğrencilerin eğilimine göre, bilim, teknik, meslek, sanat veya spora yönlendirildiğini açıkladı.

Ege’nin yıldızları BASEK’te buluşuyor

Batıanadolu Okulları (BASEK), Eğilime Göre Eğitim (EGE) sistemiyle, Ege’nin yıldızlarını bir araya getiriyor. BASEK Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Özer Gürbüz, BASEK’in yeni eğitim politikası hakkında bilgiler verdi. Öğrencilerin Eğilime Göre Eğitim sistemi ile yetenek ve eğilimlerinin belirlendiğini, öğrenci hangi alanda başarılı olacaksa profesyonel destek verildiğini, bilim, teknik, meslek, sanat ve spor alanlarına yönlendirildiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Eğitimde iddialıyız

Bu yılın, eğitim alanında yine çok önemli gelişmelerin yaşanacağı bir yıl olacağını söyleyen Op. Dr. Özer Gürbüz, şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye için en önemli 5 alan tespit edildi. Bunlar, bilim, teknik, meslek, sanat ve spor. Biz BASEK olarak bu 5 alanda öğrencilerin gelişmesini sağlayacağız. Çocuğunuz çok iyi matematik bilmeyebilir ama çok iyi bir sanatçı olabilir ya da iyi bir sporcu olabilir. Önemli olan bu yeteneği ortaya çıkarabilmektir. Gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Bütün okulları dolaşacağız. Yıldız olabilecek öğrencileri BASEK bünyesine dahil etmek istiyoruz.”

“Bilim alanında iddialı, üniversiteyi kazanmak ve kariyer yapmak isteyen öğrenciler, elde ettikleri dereceler oranında burs alarak Batıanadolu Fen Lisesi’ne kabul edilecek. Fen lisemizin yatılı bölümü de var. T4 yıldır mesleki teknik alanda eğitim veriyoruz. Bu yıl ilk grubu mezun edeceğiz. Hemşirelik Tıp Teknisyenliği öğrencileri Batıanadolu sağlık kurumlarında staj yapıyorlar. Havacılık için okulumuzda uçak hangarı kurduk. Gelecek yıl Biyomedikal cihaz teknisyeni, denizcilik, raylı sistem, enerji bilişim, gıda tarım hayvancılık alanlarında da eğitim vereceğiz.”