Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İşçiler ne zaman çok izlenen haber kanallarının konusu olur? Madende ölünce, meydanda dövülünce... İki haber dökümünü inceledim. Biri, İzmir - Çanakkale otoyolu viyadük inşaatının çökmesi sonucu ölen işçilerle ilgili, diğeri hükümetin madenlerde alev sızdırmaz sisteminin standartlarının yenilenmesini erteleyen kararnameyle. Yani yeni Soma’lara davetiye!

Hangi kanal neyi verdi?

Kanal D, Star TV ve FOX viyadük haberini verdi. Kanal D, “Kaza mı cinayet mi?” sorusunu sordu. Star TV, haberi daha çok ölen işçilerin hikayeleri üzerine kurdu. İzmir Valisi’nin (Mustafa Toprak) açıklamasıysa muhteşemdi; “Karayollarının, müteahhit ve firmanın mutlaka tedbiri almış olmaları gerekiyor. Alınıyor da zaten. Olay olduysa, bir eksikliği vardır ona bakılacak.” Star TV açıklamayı ekrana yazılı getirerek belki mesajı böyle vermek istedi! ATV ve Show TV’yi de aradım, taradım göremedim. Yanılıyorsam, lütfen açıklasınlar! Gelelim sadece bir kanalın verdiği yeni Soma’lara altlık hazırlayan kararname haberine...

Haberin Devamı

Hiç mi ders almadınız kardeşim?

FOX, “301 canın gittiği Soma faciasından hiç mi ders almadınız?” diye verdi. Hükümet çaktırmadan bir kararname çıkartmış. Madenlerde bulundurulması zorunlu olan patlayıcı önleyici sistemin standartlara uyma zorunluluğu 2019’a kadar ertelenmiş. CHP milletvekili Özgür Özel ekranda, “Soma’da bulundurulmaması suçtu. Bugün değil” diyor. Bu nedenle kapatılan 60 maden, kararnameden sonra çalışmaya yeniden başlayabilecek. Ev ahalisi izlerken “Yahu nasıl olur da bu haberi görmezler?” diyordu. “300 kişi ölünce haber yaparlar” diye tepki devam etti evde...

LİG TV’NİN PİLİ BİTİNCE!

Shakhtar Donetsk maçı sonrası Vitor Pereira basın toplantısı yaptı. Tarihe geçecek uzunlukta bir sunumdu! Lig TV’nin 3G yayını dayanamadı! ‘Pil azaldı pili değiştirin’ yazısı ekranda göründü. Yayını kesmek zorunda kaldılar. Baktım NTV Spor’da böyle bir sorun yok. Demek ki pili sağlammış!
SİZ ANCAK ÖLÜNCE VERİRSİNİZ
BU YARIŞMA HANGİ KAMERAYLA ÇEKİLİYOR?
NTV’nin ‘Lingo’ yarışması... Ev ahalisi “Bu ne biçim görüntü, uydudan yayın yapan yerel kanallar gibi” dedi. NTV’nin ‘yayın standartlarının’ altındaki bu yarışmayı kabul etmesinin mutlaka bir nedeni vardır diye düşünüyorum. Hani bizim kafamızın basmadığı bir şey. Koca kanal yöneticileri bilmez mi? Ne estetik, ne değil!