Ege
12.03.2011 - 02:24 | Son Güncelleme: 12.03.2011-20:25

Ege Üniversitesi organik ekmek üretiyor

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Ekmekçilik Pilot İşletmesi’nde en temel besin maddesi olan ekmeği bilimsel ilkelere dayalı olarak, hijyenik koşullarda ve yüksek kalitede hammadde kullanarak üretiliyor

Sitene Ekle

 Üretimde kullanılan un, üniversitenin Ziraat Fakültesi Menemen çiftliklerinde kontrollü olarak üretiliyor. 
Günde bin 200’ü normal olmak üzere ortalama 11 bin ekmek üretimi ile üniversitenin ihtiyacını karşılayan tesis ürettiği ekmekleri Gıda Mühendisliği Fakültesi yanındaki satış noktasından, sağlıklı ekmek tüketmeyi tercih eden Egelilerle buluşturuyor.

Hastalara özel ekmek
Gıda Mühendisliği Bölüm binası köşesinde açılan satış yerinde ise üniversite personeline, öğrencilerine ve kampüs dışından gelen İzmirlilere normal ekmek, çavdar ekmeği, kepek ekmeği, sandviç ve hamburger ekmeği, susamlı ekmek, baget ekmek ve simit satışları yapılıyor.  EÜ Gıda Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Yekta Göksundur; “Amacımız öğrencilerin eğitimleri boyunca elde ettikleri teorik bilgiyi bu tesiste pratiğe dönüştürmelerini sağlamak ve üniversitede üretilen bilginin ürüne dönüşmesiyle toplumla buluşmasını sağlamaktı. Üretilen sağlıklı ekmekler aynı zamanda EÜ Hastanesi’ndeki hastaların da faydasına sunuluyor” dedi.

 


Etiketler:
"Benim annem bir melek" dizisindeki Neriman rolünü canlandıran oyuncu kimdir?
©Copyright 2011 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.