Ege 10 yıllık diyabetinden ameliyatla kurtuldu

10 yıllık diyabetinden ameliyatla kurtuldu

28.09.2017 - 04:01 | Son Güncellenme:

.

10 yıllık diyabetinden ameliyatla kurtuldu

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özgür Demirtaş ve ekibi, tip2 diyabet hastası olan, Amasya’da Yaşayan 56 yaşındaki Züleyha Geçici’yi yaptıkları Metabolik Cerrahi (Şeker Ameliyatı) ile tedavi etti. Dr. Özgür Demirtaş “Artık şeker hastalığının kontrolünü ilaç ve insülin tedavileriyle sağlamak imkansız hale geliyor, uygun hastalara yapılan metabolik cerrahi güzel sonuçlar almamızı sağlıyor” dedi.e

Haberin Devamı

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özgür Demirtaş ve ekibi 10 yıldır şeker hastalığıyla mücadele eden Züleyha Geçici’yi sağlığına kavuşurdu. Günde 90 ünite insülin kullandığını belirten Züleyha Geçici “Hastalığım iyice ilerlemişti. Artık gittiğim yerlerde yemek yemeden önce iğne vurmak zorunda kalmak istemiyordum. Bu ameliyatı daha önce yaptıran arkadaşlarım vardı. Op. Dr.Özgür Demirtaş’ın yaptığı ameliyatlar hakkında basında çıkan haberleri takip ediyordum. Daha sonra İzmir’e gelerek kendisiyle tanıştım. Ameliyat olmaya karar verdim ve kendimi gayet sağlıklı hissediyorum” şeklinde konuştu.

‘Metabolik cerrahi yüz güldürüyor’

Ameliyat hakkında bilgiler veren Op. Dr. Özgür Demirtaş, “ Türkiye’de diyabet son 10 yılda neredeyse 2 kat arttı. Artık şeker hastalığının kontrolünü ilaç ve insülin tedavileriyle sağlamak imkansız hale geliyor. Klasik tedaviler, şeker hapları ve insülinler göz, kalp damar ya da böbrek komplikasyonlarını önlemede etkisiz kalmaktadır. Vücudunda insülin tespit ettiğimiz kişileri ameliyat edebiliyoruz. Uygun hastalara yapılan metabolik cerrahi yüz güldüren sonuçlar veriyor. Hastamız Züleyha Hanım’da bize geldi ve kendisi ameliyata uygun olduğu için metabolik cerrahi ameliyatını uygulayabildik. Operasyon sonrası 3 gün hastanede kalan Züleyha Hanım, insülin iğnelerinden şuan için kurtuldu.

Haberin Devamı

Ameliyat sonrası diyetisyenimizin kontrolü altında olacak. Diyetisyenimizin programını düzenli bir şekilde uygularsa bundan sonra yaşamında insülin olmayacak” diye konuştu.