Ege 13. yılda deprem provası

13. yılda deprem provası

18.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Herkes İçin Acil Sağlık Derneği (HİASD) ve Konak Belediyesi işbirliğiyle, 17 Ağustos Marmara depreminin 13’üncü yılı nedeniyle İzmir’de anma etkinliği düzenlendi.

13. yılda deprem provası

Anma’dan önce vatandaşlar deprem öncesi yapılması gerekenler ve ilkyardım konusunda bilgilendirildi.
Herkes İçin Acil Sağlık Derneği ve Konak Belediyesi işbirliğiyle Alsancak Dominik Caddesi’nde düzenlenen ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ve Konak Belediyesi Eski Başkanı Muzaffer Tunçağ’ın da katıldığı etkinlikte, 500 kişiye deprem öncesi yapılması gerekenler ve ilkyardım konusunda bilgi verildi. Etkinliğe katılan, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu da uygulamaya bizzat katılıp yaralı rolü üstlendi ve halka depreme karşı duyarlı olun çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

17 Ağustos nfelaketine sessiz anma

TMMOB bağlı odaların üyeleri, 17 bin 480 kişinin yaşamını yitirdiği, 43 bin 953 kişinin yaralandığı 17 Ağustos 1999 depremine dikkat çekmek, acı kayıpların unutulmadığını göstermek amacıyla Gündoğdu Meydanı’nda toplanıp, Cumhuriyet Meydanı’na kadar, ellerindeki meşaleler ve dövizlerle, slogansız olarak, sessiz bir yürüyüş yaptı. 200 kişilik grup, depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.