Ege 15 bin çocuk binlerce kez güldü

15 bin çocuk binlerce kez güldü

26.08.2018 - 21:10 | Son Güncellenme:

Karşıyaka Belediyesi Vecdi Altay Çocuk Kulübü bünyesinde hayata geçirilen Bir Çocuk Bin Gülüş projesi büyüyor. İlk etapta Karşıyaka’daki ihtiyaç sahibi çocuklar ve hayırseverler arasında köprü olan proje, giderek çoğalan gönüllü ordusu sayesinde Türkiye’yi sardı.

15 bin çocuk binlerce kez güldü

İzmir’in farklı ilçeleri ile Giresun, Van, Diyarbakır, Ağrı, Muş, Şırnak, Batman, Konya, Kars, Gaziantep, Uşak, Bitlis ve Şanlıurfa gibi 40a yakın kentteki çocuklara yardım eli uzatıldı. Projenin başladığı 7 aylık süreçte destekçi firmalar ve hayırseverlerin bağışlarıyla, ayakkabı, bot, kazak, mont, kitap, battaniye, erzak paketi ve kırtasiye seti gibi eşya ve malzemeler temin edildi, yerlerine ulaştırıldı.

Haberin Devamı

Destek çağrısı

Okulların yanı sıra çeşitli kütüphane ve hastanelere de ihtiyaç malzemeleri gönderildi. Örnek uygulama sayesinde, bugüne kadar 15 bin çocuğun eksikleri tamamlandı. Sadece bayram boyunca 400 çocuğa ve aileye giyim, bayram erzak paketi, oyuncak, ayakkabı ve kırtasiye malzemesi dağıtıldı.

Sosyal sorumluluk projelerine ayrı bir önem verdiklerini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Bir çocuğumuzun binlerce kez gülmesi bizim hedefimiz. Hiçbir ayrım yapmadan onlar için var gücümüzle çalışıyor, bağışçılarımızla birlikte onların ihtiyaçlarını karşılayarak gülücüklerine tanık oluyoruz” dedi. Projeye katkı sağlamak isteyenlerin (0232) 364 14 28 numaralı telefondan detaylı bilgi alabileceği belirtildi.