Ege 15 Temmuz anıtına uluslararası ödül

15 Temmuz anıtına uluslararası ödül

31.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Zekai Kafaoğlu’nun Altıeylül Belediye Başkanlığı döneminde yaptırdığı 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir Anıtı, Fransa’dan ödül aldı

15 Temmuz anıtına uluslararası ödül

Balıkesir, 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir Anıtı ile ‘Uluslararası İdeal Kent’ ödülüne layık görüldü. Fransa’nın Strasburg kentinde düzenlenen ödül törenine katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ödülü Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Genel Sekreteri Andreas Kiefer’den aldı. Anıt hakkında bilgi veren Başkan Kafaoğlu, “Anıtta 15 Türk bayrağı dalgalanıyor. 1500 metrekarelik zeminde, 250 kahramanımızın isminin olduğu ay-yıldız simgesi yer alıyor. Şehit Ömer Halisdemir’in vücuduna isabet eden kurşunları temsilen de 30 yıldız koyduk. Anıt içerisine ‘Bir hilal uğruna ya rab ne güneşler batıyor’ ibaresini yazdırdık. Burada 24 saat sala veriliyor. Gelecek nesillere bu tarihi unutturmamak istiyoruz. Anıta günde 350-400 ziyaretçi geliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

15 Temmuz anıtına uluslararası ödül
Başkan Kafaoğlu törenin ardından Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresin’de de 15 Temmuz darbe girişimini anlattı, “15 Temmuz, savaş uçaklarının, helikopterlerin, tankların kullanıldığı, ülkenin bekasına, istiklalimize ve istikbalimize yönelik bir darbe girişimiydi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Sokağa çıkın’ çağrısı üzerine herkes meydanlara koştu ve hain darbe girişimini durdurdu” dedi.