Ege 15 yumurtaya 15 bin TL ceza

15 yumurtaya 15 bin TL ceza

17.09.2017 - 06:03 | Son Güncellenme:

Pazarda damgasız yumurta sattığı için 15 bin TL ceza kesilen Ihlamur, “Param olsa niye çalışayım” dedi

15 yumurtaya 15 bin TL ceza

Foça’nın kırsal Gerenköy Mahallesi’nde çiftçilik yapan Mümin Ihlamur, 2015 yılı Mayıs ayında, kümesindeki 30 yumurtayı satmak için Foça Pazarı’na götürdü. Yumurtalardan 15’ini satıp, diğer 15’ini de tezgahının yan tarafına koyarak, sipariş verip almaya gelecek kişiyi beklemeye başladı.

Haberin Devamı

Bu sırada denetime gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Ihlamur’un sattığı yumurtaların kabuğunda işletme damgasının bulunmadığını belirledi.

Bir daha gelmediler

İddiaya göre, ekipler, Ihlamur’u uyarıp, söz konusu damgayı temin etmesi için 30 gün süre verdi. Ancak, bir daha kendisini denetlemeye gelen olmadığını ileri süren Ihlamur, aradan geçen 2 yıl 4 aylık sürenin ardından gelen tebligatla, 15 bin liralık para cezası kesildiğini öğrenince şoke oldu.

‘Bu kadar parayı bir arada görmedim’

Ihlamur, “15 bin lira param olsa niye çalışayım. Hayatım boyunca bu kadar parayı bir arada görmedim. Kıt kanaat geçinen bir aileyiz. Bunun suç olduğunu bilsem, bırakın yumurta satmayı, ihtiyacım kadar bile tavuk beslemem. Köylü kardeşlerim, tavuğu olanlar ona göre dikkat etsin. Benim başıma gelen onların başına gelmesin. Biz işletme değiliz ki damgamız olsun” şeklinde konuştu.