Ege 16 AYDA TAM 92 KİLO VERDİ

16 AYDA TAM 92 KİLO VERDİ

31.10.2010 - 02:04 | Son Güncellenme:

“Ölümcül şişmanlık” sınırına dayanan Resul Öksüz, midesini ameliyatla küçülttürdü,189’dan 97 kiloya indi. Sarkan derileri de alınınca bambaşka biri oldu

16 AYDA TAM 92 KİLO VERDİ

İzmir’de şişmanlık hastalığının pençesine düşenlerden biri de 31 yaşındaki Resul Öksüz’dü... Ne yaptıysa kilo almanın önüne geçemedi. Her diyette biraz zayıfladı, ancak ardından kilolarına daha çoğunu ekledi. Ağırlığı 189 kiloya ulaşınca, hayati tehlikenin sınırına dayandı. Bir çocuk babası Öksüz, “ölümcül şişmanlığın” eşiğindeydi, bir adım ötesi onun için karanlıktı.
Hareket etmekte bile zorlanmaya başlayınca ameliyat masasına yattı. Kapalı yöntemle mide by-pass’ı yapan Op. Dr. Mehmet Görgün’e başvurdu. 2009’un mayıs ayında midesi 10’da 9 oranında küçültüldü. Önceden bir günde yediğini, artık üç günde tüketiyordu. Doktor kontrolünde hızla zayıfladı, 16 ayda 92 kilo verdi. 97 kiloya düşen Resul Öksüz bir kez daha operasyona girdi. Bu kez sarkan derilerine Opr. Dr. Görgün ve Plastik Cerrah Ahmet Aksoylar tarafından estetik ameliyat yapıldı. Vücudundan 4.5 kilo deri çıkarıldı. Bambaşka görünüme bürünen genç adam, artık aynaya bakınca mutlu olduğunu söyledi. Öksüz, şöyle konuştu:

Onu gören inanamıyor
“Aşırı kiloların neden olduğu hastalıklardan da kurtuldum. Tansiyon, şeker ilaçlarıyla vedalaştım. Artık çocuğumla oynuyorum, işime yürüyerek gidiyorum. Eskiden üzerime giyecek bir şey bulamazdım, her şeyi diktirirdim. 76 bedendim, şimdi 56 bedenim. Beni aylar sonra görenler gözlerine inanamıyor. Eşim bile beni kıskanmaya başladı.”