Ege 2.5 yaşındaki Yağmur ‘ilklerin bebeği’ oldu

2.5 yaşındaki Yağmur ‘ilklerin bebeği’ oldu

09.04.2009 - 05:00 | Son Güncellenme:

Yağmur, Ege Üniversitesi Hastanesi’nde böbrek nakli yapılan en küçük hasta... Sevimli yavruda bir ilk daha gerçekleştirildi. Annesinin verdiği böbrek, onun için çok büyük olduğundan, karnının arka kısmına takıldı

2.5 yaşındaki Yağmur ‘ilklerin bebeği’ oldu

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi, dünyanın alkışladığı başarılarına yenisini ekledi. Bu kez aynı operasyonda iki ayrı ilke imza atıldı. Doğuştan böbrek yetmezliği çeken,  2.5 yaşındaki Yağmur’a, 31 yaşındaki annesi Ebru Gök’ün böbreklerinden biri takıldı. Sevimli bebek, böbrek nakli yapılan en küçük hasta oldu. Ona uygulanan yöntem de daha önce hiç denenmemişti.

Nakil ameliyatı tek şansıydı

Annesinin böbreği, minik yavru için çok büyük olduğundan vücudunda bir başka yere, karnının arka tarafına yerleştirildi. Yağmur, hızla sağlığına kavuşmaya başladı. Ona ikinci kez hayat veren Ebru Gök de iyi... Anne Gök, “Yavrumun makineye bağlı yaşaması beni kahrediyordu. Tek dileğim, onun sağlıklı ve mutlu olması” diye konuştu. Ekibiyle operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, sevimli yavrunun yaşaması için başka çarelerinin olmadığını söyledi, şöyle dedi: “Ana atardamar ve toplardamara gelecek şekilde anneden aldığımız böbreği, karnın arka tarafına yerleştirdik. Durumu gayet iyi. Yaşaması için tek şans nakildi. Hep birlikte başardık, sevinçliyiz.”