Ege 2.5 yılda 20 bin kadına istihdam

2.5 yılda 20 bin kadına istihdam

15.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

2.5 yılda 20 bin kadına istihdam

Kadınlar için projelerini açıklayan AK Parti İzmir adayı Nihat Zeybekci, KADER tarafından hazırlanan taahhütnameyi imzaladı.

Haberin Devamı

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aaayı Nihat Zeybekci, Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) üyeleriyle bir araya geldi. İzmir’in 30 ilçesinde altı kadın başkan adayı ve 115 kadın meclis üyesi adayı gösterip rakiplerini bu alanda katladıklarını belirten Zeybekci, kadınların desteklenmesiyle ilgili her şeyin altına imza atacağını söyledi. Zeybekci projelerini şöyle anlattı:

“20 bin kadınımızı 2.5 yıl içinde istihdam edeceğiz. Kuracağımız atölyelerin tüm masraflarını belediye karşılayacak, stopaj, vergi maliyetlerinin ilgili bakanlıklar üstlenecek. Emek maliyetinin yüksekliği nedeniyle Afganistan, Pakistan, Çin’de üretilmeye başlanan ve özelliğini yitirme yolundaki Türk halılarını tekrar canlandıracağız. Halıcılarımızla görüştük, bunu yaparsanız biz de ilmek başına ödemeyle halıları alırız dediler. Aynı atölyelerde halıcılığın yanında el sanatlarımızda da kadınlarımıza destek olacağız. Organize sanayi bölgeleri, turizm yatırım alanlarını planlayıp imara işledikten sonra yatırımcıyı çekeceğiz, istihdamı sağlayacağız.”

Haberin Devamı

DİYALOG BİTMEYECEK

KADER üyeleriyle diyaloğun devam edeceğinin sözünü veren AK Parti İzmir Büyükşehir adayı Nihat Zeybekci, “Sizin bana gelmenizin yanında ben de size sıkça geleceğim. Denizli’de ilk yıl 1 yıl 100 gün belediyede sabahladık, 7 yılda 1 yıl makamımda oturmadım. Mahallede, projenin başında, esnafımızın, sivil toplum kuruluşlarının yanındaydım” dedi.